Το να είσαι φωτογράφος σου δίνει μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα σε ένα πρώτο ραντεβού και πολλά από αυτά ίσως να μην τα έχεις σκεφτεί καν! Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικούς καλούς λόγους για να βγεις ραντεβού με έναν φωτογράφο. 

 

Θα χαμογελάς πιο συχνά

Είναι απαραίτητο για ένα φωτογράφο να ξέρει πώς να κάνει το άτομο που έχει απέναντί του να χαμογελάει!

 

Θα σε βοηθήσουμε να δεις τα πράγματα αλλιώς

Μιας και έχουμε εκπαιδευτεί στο να βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, το άτομο με το οποίο θα μοιράζομαστε αυτές τις απόψεις είσαι εσύ!

 

Γνωρίζουμε ποια "κουμπιά" να πατήσουμε

Μιας και είμαστε και γι'αυτό το σκοπό εκπαιδευμένοι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις αυτές και σε άλλους τομείς...

 

Δίνουμε σημασία σε λεπτομέρειες

Σε αντίθεση με τον/την πρώην σου που δεν έδινε ποτέ σημασία στις λεπτομέρειες που ήθελες, εμάς σπανίως μας διαφεύγει κάτι, ειδικά αν πρόκειται για κάτι οπτικό!

 

Δημιουργικότητα

Όλοι είμαστε δημιουργικά όντα. Αλλά οι φωτογράφοι, όπως και οι καλλιτέχνες γενικά, ζούμε για να δημιουργούμε! Μη νομίζεις όμως ότι θα αρκεστεί η δημιουργικότητά μας στον τομέα τής φωτογραφίας! Συνήθως παίρνει περίεργες μορφές και εξαπλώνεται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς...

 

Είμαστε κοινωνικά άτομα

Ένας φωτογράφος συνήθως είναι κοινωνικά ενεργός. Είτε επειδή είναι στη φύση του, είτε επειδή του το επιβάλλει το επάγγελμά του.

 

Αναγνωρίζουμε όταν κάτι είναι σημαντικό

Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζουμε πώς να εστιάζουμε σε κάποιο θέμα χωρίς να αποσπόμαστε από εξωτερικούς παράγοντες.

 

Θα νιώσεις σαν μοντέλο

Ακόμα κι αν συνεργαζόματε με επαγγελματικά και κορυφαία μοντέλα τού χώρου, εσύ θα είσαι πάντα το αγαπημένο μας!

 

Οι φωτογραφίες σου στα social media θα έχουν πάντα ενδιαφέρον

Το μόνο πρόβλημα που θα έχεις είναι στο να επιλέξεις ποια να ανεβάσεις πρώτη!

 

Δε θα βαρεθείς ποτέ

Ακόμα και όταν δεν τραβάμε φωτογραφίες, συνηθίζουμε να κάνουμε κάτι ενδιαφέρον ή να βγαίνουμε με ενδιαφέροντα άτομα. Δεν πρόκειται να δεις έναν φωτογράφο να κάνει παρέα με έναν τραπεζίτη για παράδειγμα (φίλε τραπεζίτη που μπορεί να διαβάζεις αυτό το άρθρο συγχώρεσε με)! Ο περίγυρός μας αποτελείται κατά κύριο λόγο από δημιουργικά άτομα.

 

Είμαστε συνηθισμένοι στα βαριά φορτία

Έχεις προσπαθήσει ποτέ να σηκώσεις την τσάντα με τον εξοπλισμό ενός φωτογράφου; Πιθανόν να μην τα καταφέρεις ή και να τα καταφέρεις την επόμενη μέρα σίγουρα θα ξυπνήσει με πόνο στην πλάτη!

 

Θα βλέπουμε πολλές ταινίες μαζί

Οι περισσότεροι φωτογράφοι λατρεύουν τις ταινίες, ειδικά τις κλασσικές. Όχι μόνο επειδή είναι καλές, αλλά και επειδή έχουν πολλά να μάθουν από αυτές. Ξέρεις... φωτισμός, κάδρα, πλάνα κλπ.

 

Δε θα χάσεις καμία ανάμνηση

Κάθε σημαντικό (και μη) γεγονός της ζωής σου θα καταγράφεται!

 

Γνωρίζουμε από οικονομία

Αυτό συμβαίνει διότι ο εξοπλισμός μας πιθανότατα να στοιχίζει περισσότερο και από το ίδιο μας το αυτοκίνητο, επομένως ξέρουμε πώς να προσέχουμε πολύτιμα πράγματα!

 

Δε θα χάσεις καμία ανατολή ή δύση ηλίου

Κι αυτό επειδή εμείς οι φωτογράφοι συνηθίζουμε να ρυθμίζουμε το ξυπνητήρι σε τρελές ώρες μόνο και μόνο για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα χάσουμε κάποια καλή φωτογραφία και προφανως θα θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σου.

 

Είμαστε εύκολοι στα δώρα

Δε θα ξαναχρειαστεί να πονοκεφαλιάσεις για το τί δώρο να κάνεις. Το μόνο που θέλουμε είναι κάτι το οποίο να σχετίζεται με τη φωτογραφία! Φυσικά, θα πρέπει να είναι και εντός των χρηματικών δυνατοτήτων σου. Γι'αυτό ένα φίλτρο είναι πάντα μία καλή λύση (αρκεί να μην μπερδευτείς και πάρεις το ίδιο δύο φορές).

 

Μπορούμε να αναγνωρίσουμε την ομορφία τριγύρω

Θα τη βρούμε ακόμα κι εκεί που εσύ πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τίποτα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα σε κάνουμε κι εσένα να τη δεις! Μισογκρεμισμένα κτήρια ή βροχερές μέρες στη θάλασσα για παράδειγμα. Ένας κόσμος νέας ομορφιάς θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια σου!

 

Θα μάθεις τι εστί καλός φωτισμός

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη δουλειά μας.

 

Ξέρουμε να κινούμαστε στο σκοτάδι

Ουδέν σχόλιο...

 

Για να είμαστε και δίκαιοι όμως, ας δούμε λίγο και την άλλη όψη τού νομίσματος, δηλαδή γιατί να μη βγαινεις με έναν φωτογράφο!