Σύμφωνα με ανακοίνωση της Olympus που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της, η εταιρεία μετά από 84 χρόνια λειτουργίας, ως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες στον κόσμο, δήλωσε ότι έχει υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας για να πουλήσει το τμήμα φωτογραφικών μηχανών στην Japan Industrial Partners (JIP), την ίδια εταιρεία επενδύσεων που απέκτησε την επιχείρηση VAIO PC της Sony το 2014.

Το τμήμα φωτογραφικών μηχανών είναι ένα μικρό μέρος της επιχείρησης Olympus, το οποίο τώρα θα επικεντρωθεί περισσότερο στην παροχή ιατρικού εξοπλισμού.

 


Η Olympus αναφέρει ότι «Έχουμε εφαρμόσει μέτρα για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά σοβαρής κρίσης της αγοράς ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, λόγω, μεταξύ άλλων, της ραγδαίας συρρίκνωσης της αγοράς που προκαλείται από την εξέλιξη των smartphone». Παρόλα αυτά για αρκετό καιρό είχε αρκετές οικονομικές απώλειες και δεν κατάφερε να προσελκύσει το ευρύ κοινό.

Από την μεριά της η JIP όπως διαβάζουμε και στην ανακοίνωση σχεδιάζει στρατηγικές για ανάπτυξη νέων μοντέλων και υποστήριξη των υπάρχων προϊόντων, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη σε τι εύρος θα κινηθεί και σε ποιες αγορές θα απευθύνεται.


Τέλος, η Olympus αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της μέχρι το τέλος της συμφωνίας και ότι τα νέα προϊόντα που έχουν προγραμματιστεί για το 2020 θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.


Πηγή: PetaPixel