Το ότι #μένουμε_σπίτι λόγω του Κορωνοϊού, δεν σημαίνει ότι σταματάμε να φωτογραφίζουμε ή να είμαστε δημιουργικοί

Στο συγκεκριμένο άρθρο αλλά και μέσα από το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Photobasics, θα δούμε 10 ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας στο σπίτι, όντας φωτογράφοι. Πάμε να ξεκινήσουμε!

 

 

1. Φωτογραφίστε! 

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, πειραματιστείτε και φωτογραφίστε κάτι διαφορετικό. Εάν είστε αρχάριοι, παίξτε με τις ρυθμίσεις προκειμένου να μάθετε τι είναι η ταχύτητα κλείστρου, πώς συμπεριφέρεται το διάφραγμα, πόσο θόρυβο βγάζει το ISO κτλ. 

Οι πιο προχωρημένοι μπορείτε να πειραματιστείτε με εξωτερικά flash ή με σταθερές πηγές φωτός. Φτιάξτε ένα κάδρο και μία φωτογραφία με 3 ή περισσότερες πηγές και προσπαθήστε να δημιουργήσετε σκιές και ενδιαφέρον φωτισμούς.

 

2. Εκπαιδευτείτε!

Αφού έχουμε τόσο πολύ χρόνο στο σπίτι, είναι σημαντικό να αφιερώσουμε ένα κομμάτι αυτού, στην εκπαίδευσή μας. Μπορούμε να μάθουμε οτιδήποτε καινούριο και να φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας σε πράγματα που μας αρέσουν, πόσο μάλλον στη φωτογραφία. 

Ζούμε στην εποχή του internet και το YouTube είναι γεμάτο με άπειρα φωτογραφικά βίντεο, ακόμη και στα ελληνικά! Για περισσότερα φωτογραφικά - ελληνικά κανάλια, πέρα από το κανάλι του Photo Contest, σας προτείνουμε να δείτε επίσης τους: teachmedotgrAntonyDavidPhoto το craftiusPRO και τους CineManiaXGR

 

3. Δείτε ταινίες με θέμα τη φωτογραφία!

Οι ταινίες μπορούν να μας εμπνεύσουν, να μας εκπαιδεύσουν, να ανοίξουν τους καλλιτεχνικούς μας ορίζοντας αλλά και να μας δώσουν πολλά ερεθίσματα.

Εδώ θα βρεις 5 ταινίες σχετικά με την φωτογραφία και εδώ Άλλες 5 ταινίες σχετικά με την φωτογραφία!

 

4. Back-up & Αρχειοθέτηση.

Εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Απλά καν'το. Ήρθε η ώρα για αυτή την βαρετή αλλά απολύτως απαραίτητη δουλειά που πρέπει κάθε φωτογράφος να κάνει.

Φτιάξε καφέ, βάλε μία χαλαρή μουσική και ξεκίνα! 

 

5. Επεξεργαστείτε παλιές σας φωτογραφίες!

...σίγουρα στην αρχειοθέτηση θα βρεις πολλές παλιές ξεχασμένες φωτογραφίες. Και σίγουρα ανάμεσα σε αυτές, θα ανακαλύψεις μερικά κρυφά διαμάντια που σου είχαν ξεφύγει. Είτε επειδή δεν τα παρατήρησες μέσα στον πανικό, είτε επειδή τότε που έβγαλες εκείνες τις φωτογραφίες (ίσως κατά-τύχη τόσο καλές) να μην είχες τις γνώσεις για να τις διακρίνεις. Ξανά καφέ! Έχεις editting.

 

6. Φωτογραφικά βιβλία  

Εάν είσαι του βιβλίου, σίγουρα θα υπάρχει κάποιο βιβλίο που προσπαθείς εδώ και καιρό να διαβάσεις ή έχεις στην λίστα με τα αγαπημένα, αλλά δεν είχες βρει τον χρόνο μέχρι τώρα. Παρ'το στα χέρια σου και ξεκίνα!

Εάν θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου γύρω από τη φωτογραφία, στο site της Nexusmedia μπορείς να βρεις δεκάδες φωτογραφικά βιβλία!

 

7. Φτιάξτε το portfolio σας!

Το portfolio είναι η δύναμη του φωτογράφου στην προσπάθειά του να κλείσει μια δουλειά, να βγάλει περισσότερα χρήματα και, επί της ουσίας, να ζήσει. Το portfolio επίσης απαιτεί πολύ χρόνο για τη δημιουργία του, τη σωστή σχεδίαση και υλοποίησή του. 

Διάβασε εδώ συμβουλές για το πως να χτίσεις ένα σωστό portfolio!

 

8. Φτιάξτε (ή ανανεώστε) website!

Τα websites, στην εποχή των socials, είναι κάτι που ίσως σε κάνει να ξεχωρίσεις, εάν είσαι επαγγελματίας. Απαιτούν όμως και αυτά πάρα πολύ δουλειά και συχνή ανανέωση για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Εάν έχεις ήδη λοιπόν ιστοσελίδα, ανανέωσέ την με τις πιο πρόσφατες δουλειές ή υπηρεσίες σου και αν δεν έχεις ..φτιάξε!

Το wix.com θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις δωρεάν.

 

9. Δες συνεντεύξεις φωτογράφων!

Μέσα από συνεντεύξεις επιτυχημένων φωτογράφων, μπορείς να μάθεις εύκολα και γρήγορα, πάρα πολλά πράγματα για τη φωτογραφία. Άκου τα όσα λένε μέσα από την τεράστια εμπειρία τους, άκου τις ιστορίες και τις συμβουλές τους, κράτα σημειώσεις, κάνε όνειρα και θέσε στόχους. 

Όταν αυτή η κατάσταση περάσει, βγες έξω και καν'τα πραγματικότητα! Στην playlist της εκπομπής Phototalk μπορείς να βρεις περισσότερες από 15 συνεντεύξεις φωτογράφων!

 

 

10. Δηλώστε συμμετοχή σε διαγωνισμούς φωτογραφίας

Μας έχετε ακούσει πολλές φορές να υπερασπιζόμαστε με σθένος ότι η διαδικασία του να πάρεις μέρος σε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας, θα σε κάνει σίγουρα καλύτερο φωτογράφο.

Μπείτε στην σελίδα των ενεργών διαγωνισμών, ψάξτε στο internet για ακόμη μεγαλύτερους και ξένους διαγωνισμούς φωτογραφίας και ...φωτογραφίστε!