Πριν 2 χρόνια, είχαμε αναφερθεί στη σύγκρουση ενός drone DJI Phantom 4 με ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε την πιθανή ποινή για τον χειριστή του. Σήμερα, γράφουμε για ένα ακόμα τέτοιο περιστατικό, αυτή τη φορά όμως με τεράστιες επιπτώσεις για τον χειριστή του drone.

Πιο συγκεκριμένα, ο Andrew Hernandez αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός χρόνου(!) και πρόστιμο αξίας 250.000 δολαρίων, εξαιτίας της σύγκρουσης του drone που χειριζόταν με ελικόπτερο της αστυνομίας.

Ο Andrew επιχείρησε να πετάξει ένα DJI Mavic Pro πάνω από περιοχή εγκλήματος, με αποτέλεσμα να πέσει κυριολεκτικά πάνω σε ένα ελικόπτερο της αστυνομίας, το οποίο έκανε περιπολία. Το αποτέλεσμα ήταν το DJI Mavic Pro να χτυπήσει την άτρακτο του ελικοπτέρου, αναγκάζοντάς το σε αναγκαστική προσγείωση

 

 

Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, θα μπορούσε ωστόσο να υπάρξει μεγαλύτερος κίνδυνος αν το drone χτυπούσε κάποια από τις μηχανές του ελικοπτέρου. 

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι ως χειριστές drone οφείλουμε όχι μόνο να σεβόμαστε τους κανονισμούς και τους περιορισμούς πτήσης της εκάστοτε περιοχής που βρισκόμαστε, αλλά και να μην προβαίνουμε σε αχρείαστες κινήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους.

Τα συστήματα ασφαλείας των drone μπορεί να είναι αναπτυγμένα μέχρι ενός βαθμού (αισθητήρες αποφυγής σύγκρουσης, μέγιστο υψόμετρο πτήσης κλπ), χρειάζεται όμως και την αντίστοιχη υπευθυνότητα από τον κάθε χρήστη. 

 

Πηγή: PetaPixel