Στα πρώτα άρθρα σας ζήτησα να κάνετε τις δικές σας προτάσεις για δημιουργικά πορτραίτα που θα θέλατε να δοκιμάσω. Ένας αναγνώστης στο άρθρο φωτογραφίζοντας πορτραίτα με led φώτα μου πρότεινε να δοκιμάσω κάτι με καπνογόνα. Έτσι λοιπόν, κάνοντας την απαραίτητη έρευνα, παρήγγειλα τρία καπνογόνα, ένα μαύρο, ένα κόκκινο κι ένα άσπρο.

Βρήκα το μοντέλο μου και πήραμε μαζί τα βουνά. Ο λόγος ήταν ότι δεν ήθελα να είμαι κάπου όπου θα μπορούσαν να μας δουν, καθώς δεν ήμουν σίγουρος πόσο θα φαινόταν ο καπνός από μακριά. Βρήκαμε ένα απόμερο μέρος στην Πεντέλη και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ιδέες για το πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα καπνογόνα μέσα σε ένα πορτραίτο.

 

 

Το κάθε καπνογόνο έχει διάρκεια περίπου 90 δευτερόλεπτα, οπότε έπρεπε να είμαι σίγουρος στο τι θέλω να τραβήξω και πώς θα τοποθετήσω το μοντέλο μου. Αποφάσισα πως δεν ήθελα πολύ φως, κι έτσι έπρεπε να περιμένουμε υπομονετικά να πέσει λίγο ο ήλιος... χρησιμοποιώντας αυτό το χρονικό περιθώριο κάνοντας brainstorming!

 

 

Στη συνέχεια μόλις είχαμε το επιθυμητό φως αρχίσαμε την πρόβα. Όταν λέω πρόβα εννοώ τη χορογραφία που θα ακολουθούσε το μοντέλο μου κρατώντας το καπνογόνο. Σκοπός μου ήταν ο καπνός που θα δημιουργηθεί, να την "αγκαλιάσει" κυκλικά, χωρίς να καλύπτει το πρόσωπό της. Μετά από μερικές προσπάθειες νιώσαμε έτοιμοι και άρχισε η φωτογράφιση.

 

 

Το αποτέλεσμα θεωρώ ήταν αρκετά εντυπωσιακό και διαφορετικό. Ήταν μία πρόκληση για μένα το να πάρω μια δικιά σας ιδέα και να δημιουργήσω κάτι πάνω σε αυτό.

Πώς σας φάνηκε; Έχετε κάποια πρόταση που θα θέλατε να δείτε στα επόμενα άρθρα;

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Νατάσα Εξηνταβελώνη που πόζαρε για τον φακό μου.

Ραντεβού στο επόμενο άρθρο για να ανακαλύψουμε μαζί άλλον έναν δημιουργικό τρόπο λήψης πορτραίτου.