Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Canon με επίσημο δελτίο τύπου ανακοίνωσε την ανάπτυξη της νέας Canon EOS 1D X Mark III.

 

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ιαπωνική εταιρεία "Πρόκειται για μια κορυφαία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή DSLR, ιδανική για λήψεις σε αθλητικά γεγονότα και φωτογράφιση άγριας φύσης. Αναπτύσσεται με βάση τις γνώμες και την ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας των φωτογράφων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις EOS-1D X και EOS-1D X Mark II, και μετά από  δοκιμές από επαγγελματίες φωτογράφους σε πραγματικές συνθήκες, σε όλον τον κόσμο."

 

 

Η 1DX Mark III θα εξοπλίζεται με έναν νέο CMOS αισθητήρα, ανεπτυγμένο από την Canon, και θα διαθέτει επεξεργαστή DIGIC, ο οποίος θα αποδίδει βελτιωμένης ανάλυσης φωτογραφίες, ακόμα και στα υψηλότερα ISO. Χρησιμοποιείται ένας νέος αισθητήρα αυτόματης εστίασης που προσφέρει περίπου 28 φορές παραπάνω ανάλυση στο κέντρο του αισθητήρα σε σχέση με την 1D X Mark II.

 

 

Το σύστημα εστίασης θα διαθέτει νέο αλγόριθμο, ο οποίος θα βελτιώσει την σταθερότητα στην εστίαση και την παρακολούθηση του θέματος, ενώ θα υπάρχει και λογισμικό νοημοσύνης, ΑΙ, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης, ώστε να εξασφαλιστεί η ακρίβεια στην εστίαση και η παρακολούθηση του θέματος σε κάθε καρέ. Τα σημεία εστίασης στο LiveView θα ανέρχονται συνολικά στα 525, με 90% κάλυψη στον έναν άξονα και 100% στον άλλον.

 

 

Η νέα ναυαρχίδα θα μπορεί να αποτυπώσει έως και 14 καρέ το δευτερόλεπτο από το οφθαλμοσκόπιο και έως και 20 καρέ στην LiveView λειτουργία. Tο buffer θα κυμαίνεται στις 170 λήψεις RAW αρχείου στα 14 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ η ανάλυση του βίντεο θα είναι έως και στα 60fps. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα καταγραφής φωτογραφικών αρχείων HEIF (High Efficiency Image File) στα 10-bit, το οποίο έχει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και πιστότερη απόδοση χρωμάτων σε σχέση με το JPEG αρχείο.

 

 

Η νέα 1D X Mark III θα διαθέτει δύο θύρες για CFexpress κάρτες, ενσωματωμένο Wi-Fi, Bluetooth, GPS και θύρα Ethernet. Υπάρχει επίσης η επιλογή εξωτερικής μονάδας Wi-Fi (WFT-E9), η οποία θα έχει απλούστερο σύστημα σύνδεσης και επιτυγχάνει τουλάχιστον δύο φορές πιο γρήγορη μεταφορά αρχείων σε σχέση με την 1D X Mark II.

 

 

To σώμα της νέας ναυαρχίδας θα είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο, για προστασία από ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ κάποια από τα κεντρικά κουμπιά θα είναι φωτιζόμενα. Υπάρχει επίσης νέο σύστημα επιλογής των σημείων εστίασης ενσωματωμένο στο κουμπί AF-ON το οποίο θα επιτρέπει στον φωτογράφο να επιλέγει πιο γρήγορα και εύκολα τα σημεία εστίασης.

Η 1D X Mark III θα χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία (LP-E19) με την προκάτοχό της, με βελτιωμένη όμως απόδοση.

Όλα τα χαρακτηριστικά, η τιμή και η ημερομηνία διάθεσης της νέας Canon 1D X Mark III θα ανακοινωθούν....