Ο Andre Kertesz γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1894 και ασχολήθηκε με τη φωτογραφία από νεαρή ηλικία όντας αυτοδίδακτος. Το 1925, μετά τον Α' παγκόσμιο πόλεμο, μετανάστευσε στη Γαλλία, όπου το έργο του γνώρισε σημαντική αναγνώριση, τόσο από την πλευρά των κριτικών, όσο και εμπορικά. Το 1927, οργανώθηκε η πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφιών του στο Παρίσι.

 

 

Το 1936, εγκαταστάθηκε στην Αμερική. Το διάστημα αυτό εργάστηκε για βιοποριστικούς λόγους σε διάφορα περιοδικά, μεταξύ των οποίων ήταν τα γνωστά στο χώρο τής μόδας: Vogue και Harper's Bazaar. Για μία περίοδο εργάστηκε και για το περιοδικό House & Garden έχοντας υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο με τον εκδοτικό οίκο Condé Nast Publishing, φωτογραφίζοντας το εσωτερικό πλούσιων σπιτιών.

 

 

 

Τα φωτογραφικά θέματα του Κερτέζ καλύπτουν όλες τις πτυχές του κόσμου που τον περιέβαλλε και περιλαμβάνουν τοπία, σκηνές δρόμου, πορτρέτα και κτήρια.

 

 

Παρέμεινε πιστός στο προσωπικό του στυλ καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Νοσταλγικός τόνος και (συχνά βαρύ) συναισθηματικό φορτίο, το οποίο χαρακτηρίστηκε ουκ ολίγες φορές απλοϊκό και χωρίς βάθος.

 

 

Πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1985 και θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους του 20ου αιώνα.