Οι αντανακλάσεις του νερού είναι σίγουρα μία φωτογραφική πρόκληση για όλους μας. Νερά σε λακκούβες δρόμων, μικρές λίμνες αλλά και ποτάμια μπορούν να μας δώσουν αντανακλάσεις τις οποίες αν εκμεταλλευτούμε σωστά, μπορούμε να κάνουμε τις λήψεις μας πολύ ενδιαφέρουσες.

Χρειάζεται να χαμηλώσουμε τη μηχανή ή το κινητό μας στο ύψος του νερού, να φτιάξουμε το κάδρο μας και με λίγη υπομονή και πειραματισμό θα βγάλουμε σίγουρα αποτέλεσμα. 

 

 

Πολύ καλό παράδειγμα αξιοποίησης των αντανακλάσεων είναι ο Guido Gutiérrez Ruiz, ο οποίος φωτογράφισε πόλεις της Ευρώπης με την κάμερα του κινητού του.

Στις παρακάτω λήψεις μπορούμε να δούμε ότι οι αντανακλάσεις και τα είδωλα των κτηρίων στο νερό καταλαμβάνουν σχεδόν το μισό κάδρο των φωτογραφιών.

 

 

Με τον τρόπο αυτό, ο Guido πετυχαίνει μία όμορφη επανάληψη του κτηρίου που φωτογραφίζει και παράλληλα, μέσω της αντανάκλασης, δίνει μία διαφορετική οπτική και δημιουργικότητα στις φωτογραφίες του. 

 

 

"Δεν είναι απαραίτητο να έχεις επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Με ένα κινητό μπορείς να βγάλεις ξεχωριστές φωτογραφίες", αναφέρει ο Guido και προσθέτει ότι όλες τις λήψεις του τις επεξεργάζεται αποκλειστικά στην εφαρμογή του Instagram

 

 

Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε και τον διαγωνισμό που είχαμε κάνει πριν περίπου 3 χρόνια με θέμα "Reflections"