Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός με θέμα "Silhouette" ήταν ένας ακόμη Photonet - Photo Contest διαγωνισμός! Αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνισμός έτρεξε σε συνεργασία με το περιοδικό Photonet και την Nexus Publications καθώς ως χορηγός στήριξε, προώθησε και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού!

Αυτό που ζητήσαμε από εσάς αυτή τη φορά, ήταν να εντοπίσετε γύρω σας σιλουέτες και να τις αποτυπώσετε με τον πιο κατάλληλο τρόπο! Η ανταπόκρισή σας ήταν τεράστια, σπάζοντας το ρεκόρ των συμμετοχών που υπήρχε μέχρι τώρα στους διαγωνισμούς που κάνουμε σε συνεργασία με το περιοδικό.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού καθώς και τα δύο ιδρυτικά μέλη του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. Επιπρόσθετα κέρδισαν από ένα συλλεκτικό T-shirt από τη σειρά έξι αποκλειστικών σχεδίων της Nexus.

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους Photonet - Photo Contest διαγωνισμούς οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 207 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα.

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 924 συμμετοχές του διαγωνισμού. Πατώντας στα ονόματα του κάθε φωτογράφου στα credits, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ των νικητών, να τους ακολουθήσετε και να βλέπετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό τους. Απολαύστε τις καλύτερες "Silhouette" λήψεις!

 

1η θέση - Μιχάλης Λιπάκης

"Στην πρώτη θέση έχουμε μία εικόνα με πραγματικά εξαιρετική φωτογραφική ματιά κι ένα πολύ ενδιαφέρον κάδρο. Πρόκειται ίσως για την καλύτερη σύνθεση ολόκληρου του διαγωνισμού! Το πλάγιο-"στραβό" καδράρισμα σε συνδυασμό με το έντονο contrast, την επιλογή του ασπρόμαυρου και τις σκληρές σκιές, δίνουν μία πολύ ιδιαίτερη υφή στη φωτογραφία. Φυσικά η "αποφασιστική στιγμή" έπαιξε καθοριστικό ρόλο".

 

2η θέση - Ramco Ror

"Στη δεύτερη θέση έχουμε μία after wedding φωτογραφία, με ωραία χρώματα και αισθητική. Οι αποχρώσεις τού ροζ βοηθούν στην αποτύπωση και στη δημιουργία τού θερμού - ρομαντικού κλίματος. Φυσικά, αυτό που εντυπωσιάζει είναι το πέπλο! Μία 100% πετυχημένη προσπάθεια με υπέροχο backlight, το οποίο αναδεικνύει την υφή του πέπλου και δημιουργή αυτή την έντονη αντίθεση με τις "σκληρές" σιλουέτες του ζευγαριού".

 

3η θέση - Ηλίας Καμαράτος

"Στην τρίτη θέση έχουμε μία φωτογραφικά με τονικές, αλλά και νοηματικές αντιθέσεις. Ο φωτογράφος απαθανάτισε μία αυθόρμητη σκηνη σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις, δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις σιλουέτες των παιδιών, που έχουν μια ιδιαίτερη θεατρικότητα στη στάση τους. Το background της φωτογραφίας μαρτυρά πως το περιβάλλον στο οποίο παίζουν τα παιδιά, ίσως δεν είναι το καταλληλότερο για βουτιές και μπάνια. Ωστόσο οι πρωταγωνιστές φαίνεται να αποδεικνύουν το αντίθετο."

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχωρίσαμε από τον διαγωνισμό!

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Kostas Sk

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Marina Papagianni

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Θανάσης Πολιτόπουλος

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Panos Zoulakis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Kostas Liakos

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Φώτης Δαγγλής

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Panos Karadoukas

 

Ακολουθήστε τους φωτογράφους που σας αρέσουν και ενημερωθείτε για τους ενεργούς διαγωνισμούς στην σελίδα των διαγωνισμών!