Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός "Summer Days" ήταν ένας ακόμη Photonet - Photo Contest διαγωνισμός! Αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνισμός έτρεξε σε συνεργασία με το περιοδικό Photonet και τη Nexus Publications. Ως χορηγός, το περιοδικό στήριξε, προώθησε και βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού.

Το θέμα του διαγωνισμού αποσκοπούσε στην αποτύπωση των καλοκαιριών ημερών οι οποίες βαίναν προς το τέλος τους, καθώς ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε προς το τέλος της θερινής περιόδου.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού καθώς και τα δύο ιδρυτικά μέλη του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα. Επιπρόσθετα κέρδισαν από ένα συλλεκτικό T-shirt από τη σειρά έξι αποκλειστικών σχεδίων της Nexus.

 

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους Photonet - Photo Contest διαγωνισμούς οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 206 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα.

 

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 614 συμμετοχές του διαγωνισμού. Πατώντας στα ονόματα του κάθε φωτογράφου στα credits, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ των νικητών, να τους ακολουθήσετε και να βλέπετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό τους. Απολαύστε τις καλύτερες "Summer Days" λήψεις!

 

1η θέση - Leonidas Binos

"Στην πρώτη θέση βρίσκεται μία μινιμαλιστική φωτογραφία η οποία καταφέρνει να περάσει το μήνυμά της χρησιμοποιώντας, ουσιαστικά, μόλς ένα στοιχείο! Η συμμετρία παίζει κυρίαρχο ρόλο στο κάδρο και η επιλογή τού ασπρόμαυρου κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, καθώς αναδεικνύει όχι μόνο τις φόρμες των ανθρώπων πολύ περισσότερο, αλλά και την υφή του βράχου. Αξιοσημείωτο ακόμα το γεγονός ότι πρόκειται για μία εικόνα που περιέχει στατικότητα και κίνηση ταυτόχρονα"

 

2η θέση - Diamantis Matthelis

"Στη δεύτερη θέση βρίσκεται μία τεχνική λήψης η οποία γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία με τον καιρό. Η δυσκολία σε τέτοιου είδους λήψεις έγκειται στο κάδρο, καθώς είναι αρκετά δύσκολο να υπολογίσεις πώς θα "κάτσει" η διαχωριστική γραμμή του νερού μέσα σε αυτό. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη φωτογραφία, το αποτέλεσμα είναι αρκετά πετυχημένο: ο άνθρωπος που έχει βουτήξει διακρίνεται ξεκάθαρα και παράλληλα (τη χρονική στιγμή που έγινε η λήψη) το φως είναι ακριβώς στη θέση που πρέπει για να αναδείξει τόσο τα χρώματα του βυθού, όσο και το σκηνικό πάνω από αυτό."

 

3η θέση - Αλέξανδρος Μελίδης

"Στην τρίτη θέση βρίσκεται μία φωτογραφία δράσης στην οποία ο φωτογράφος αποτύπωσε, σχεδόν ιδανικά, την ...αποφασιστική στιγμή, όταν δηλαδή το σκάφος βρίσκεται σχεδόν το μισό στον αέρα. Αναμφίβολα ένα πολύ ενδιαφέρον στιγμιότυπο, με τους άνδρες που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή πάνω σε αυτό, να είναι συγκεντρωμένοι ο καθένας στη δική του υποχρέωση."

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχωρίσαμε από τον διαγωνισμό!

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Chris Krikelis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Mia Delfini

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Σπύρος G.

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Κάτια Μ.

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Πέτρος Πέτρου

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Eleftheria Sklivaki

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Dimitris Pitzi

 

Ακολουθήστε τους φωτογράφους που σας αρέσουν και ενημερωθείτε για τους ενεργούς διαγωνισμούς στην σελίδα των διαγωνισμών!