Αθήνα, 22 Αυγούστου 2022 – Η Canon γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας (19 Αυγούστου) με την έναρξη του δεύτερου Redline Challenge, ενός ετήσιου διαγωνισμού φωτογραφίας για ερασιτέχνες φωτογράφους που στοχεύει στο να επιδείξουν την τεχνική τους ικανότητα και δημιουργικότητα.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη και το θέμα της φετινής πρόκλησης είναι «Μια ιστορία σε κλάσματα δευτερολέπτου», ένα θέμα που απαιτεί ακρίβεια, μοναδική προοπτική και καλή αίσθηση του χρόνου. Το θέμα δίνει στους ερασιτέχνες φωτογράφους κάθε είδους, την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, είτε πρόκειται για την καταγραφή της εκτέλεσης ενός προηγμένου τρικ skateboarding είτε για ένα ζώο που κοιτάζει κατευθείαν στο φακό την κατάλληλη στιγμή.

Ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί από τον παγκοσμίου φήμης vlogger και φωτογράφο, Kai Wong, και θα κριθεί από μια ομάδα ειδικών του κλάδου και εκπροσώπων της Canon, συμπεριλαμβανομένης της βραβευμένης φωτογράφου ντοκιμαντέρ και πρέσβειρας της Canon Laura El-Tantawy. Το έργο της Laura έχει παρουσιαστεί τόσο σε ομαδικές όσο και σε ατομικές εκθέσεις παγκοσμίως. Έχει επίσης δημοσιευθεί διεθνώς σε μια σειρά εφημερίδων και περιοδικών.

 

 

Πάνω από 36.000 εικόνες υποβλήθηκαν στο Redline Challenge της Canon πέρυσι, το οποίο είχε θέμα «Φως στο σκοτάδι». Ο περσινός νικητής, Piotr Skrzypiec, ο οποίος απαθανάτισε τη νικήτρια εικόνα με τίτλο «Lost Highway» της οδογέφυρας Črni Kal στη Σλοβενία τυλιγμένη στην ομίχλη, δήλωσε: «Αυτό το βραβείο μου έδωσε πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις φωτογραφικές μου ικανότητες. Ένιωσα ιδιαίτερα άνετα φωτογραφίζοντας με την Canon EOS R5, η οποία είναι ιδανική για το είδος της φωτογραφίας που κάνω, όπως τοπία, άγρια ζωή και μακροφωτογραφία. Αλλά το καλύτερο από όλα ήταν η ευκαιρία να βγω έξω και να φωτογραφίσω μαζί με τον πρέσβη της Canon Lorenz Holder».

Ερασιτέχνες φωτογράφοι μπορούν να συμμετάσχουν για να κερδίσουν ένα κιτ Canon EOS R5 μαζί με μια ανεκτίμητη συνεδρία καθοδήγησης με τη βραβευμένη φωτογράφο ντοκιμαντέρ Laura El-Tantawy