Πριν από περίπου έναν χρόνο υπήρχε έντονη φημολογία για τον ερχομό της Canon EOS 5D Mark V, ένα μοντέλο το οποίο περίμεναν αρκετοί φωτογράφοι. Νεότερες πληροφορίες ωστόσο, αναφέρουν ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει 5D Mark V, αλλά και ότι η πετυχημένη σειρά 5D θα σταματήσει για πάντα.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της έγκυρης σελίδας canonrumors αναφέρει χαρακτηριστικά ότι καλά πληροφορημένη πηγή κάνει λόγο για "παύση" της σειράς 5D. Η ίδια πηγή προσθέτει επίσης ότι "υπάρχει κάποια κινητικότητα όσον αφορά την ανάπτυξη DSLR μοντέλου, χωρίς όμως να διευκρινίζονται επιπλέον πληροφορίες."

Φημολογούταν ότι η Canon είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη της 5D Mark V από τον Οκτώβριο του 2019 και ότι θα την παρουσίαζε στο τέλος του 2020. Από ότι φαίνεται όμως, ισχυροί παράγοντες, όπως η ραγδαία ανάπτυξη της παραγωγής των Mirrorless και σε συνδυασμό με την πανδημία του κορωνοϊού, οδήγησαν την Canon στην ακύρωση της 5D Mark V.

 

 

Για την ιστορία, η Canon ανακοίνωσε την πρώτη 5D το 2005 και από τότε, οι τέσσερις γενιές της σημάδεψαν αναμφίβολα την αγορά των φωτογραφικών μηχανών.