Ο φωτογράφος Luc Kordas μετακόμισε το 2014 από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη, αφού πρώτα κατοικούσε σε έξι διαφορετικές χώρες τα τελευταία έξι χρόνια. Πλέον, ζει στην αμερικανική πόλη ως φωτογράφος, με πολλές ιδέες και ποικίλα projects. Ένα από αυτά, το "Μοναξιά σε μία μεγάλη πόλη", ξεχωρίζει για την ατμόσφαιρα και την ιδιαιτερότητα των φωτογραφιών του.

Πώς κατάφερε ο Luc να αποτυπώσει εικόνες μοναξιάς σε μία πόλη με πληθυσμό πάνω από 8,5 εκατομμύρια κατοίκους;

"Η μοναξιά είναι η λεωφόρος της Νέας Υόρκης" όπως αναφέρει ο ίδιος. "Αυτό το συναίσθημα είναι ορατό σε κάθε γωνιά της πόλης. Βλέπω καθημερινά την απομόνωση, η οποία έχει διάφορες πλευρές."

 

 

Οι φωτογραφίες μεταφέρουν σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα της μοναξιάς και σε συνδυασμό με τον ασπρόμαυρο χρωματισμό, δίνουν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο άλμπουμ. 

 

 

"Η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που παντρεύει τον παράδεισο με την κόλαση. Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, περπατούν στους ίδιους δρόμους του Μανχάταν" ενώ παρομοιάζει τον Πύργο της Βαβέλ με μία πραγματική γιορτή για έναν φωτογράφο δρόμου.

 

 

"Παρά την πυκνότητα της πόλης, δεν είναι δύσκολο να αισθάνεσαι μόνος. Οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται στα χρήματα και στην καριέρα τους, γι' αυτό έρχονται εδώ."

 

 

"Συμπερασματικά, είναι εύκολο να είσαι μοναχικός και ανώνυμος σε μία πόλη όπως η Νέα Υόρκη"

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες του Luc Kordas στο προφίλ του στο Instagram.