Bert Reisfeld, 1960

Μία φωτογραφία-ορόσημο που δείχνει τον "βασιλιά του ροκ εν ρολ" Elvis Aaron Presley (όπως είναι το πλήρες όνομά του) με την κιθάρα του, να στρίβει ελαφρώς τη μέση του και το αριστερό του πόδι προς τα μέσα, ανασηκώνοντας τη φτέρνα του δεξιού ποδιού σχηματίζοντας με το σώμα του το γράμμα Χ. Η πόζα αυτή έμελε να τον καθιστίσει πλήρως αναγνωρίσιμο από τη δεκαετία του 60' μέχρι και σήμερα!

 

 

Με το αψεγάδιαστο χαμόγελό του και το όμορφο παρουσιαστικό του, ο Elvis την εποχή εκείνη αποτελούσε το Αμερικάνικο Όνειρο προσωποποιημένο. Από οδηγός σε πολυεκατομμυριούχο ροκ σταρ, αναγκάζοντας όλο τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί του, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Πόζες σαν κι αυτή της φωτογραφίας έγιναν το σήμα κατατεθέν του πάνω στη σκηνή, εκνευρίζοντας πολλούς συντηρητικούς συμπατριώτες του, χωρίς όμως να βλάψει την καριέρα του.

Η φωτογραφία αυτή αποτέλεσε την αρχή μιας πλήρως επιτυχημένης και σωστής πολιτικής μάρκετινγκ, μετατρέποντας τις συναυλίες του στην Αμερική αλλά και την Ευρώπη, σε ορόσημο για την ιστορία του ροκ εν ρολ.