Οι νόμοι για τη χρήση των drones έχουν αρχίσει να θεσμοθετούνται εδώ και περίπου έναν χρόνο. Διατάξεις που αφορούν κυρίως τον εναέριο χώρο της κάθε περιοχής, το μέγιστο υψόμετρο για τις πτήσεις των drones, καθώς και χρήση άδειας για πτήση ή ακόμα και απαγορεύσεις πτήσεων σε συγκεκριμένες περιοχές όπως αεροδρόμια, αρχαιολογικούς και κλειστούς χώρους (γήπεδα κλπ).

 

 

Υπάρχουν ουκ ολίγα ατυχήματα που έχουν προκληθεί είτε από κάποια βλάβη, είτε από απροσεξία του χειριστή του drone, όπως το περιστατικό που είχαμε δει τη σύγκρουση ενός DJI Phantom 4 με στρατιωτικό ελικόπτερο!

Επειδή όμως μόνο με την εφαρμογή των νόμων δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι, την καταστολή των παραβατών αναλαμβάνουν διάφορες εταιρείες οι οποίες κατασκευάζουν "καταδιωκτικά" drones... ή επιστρατεύουν γεράκια!

 

 

Με σκοπό λοιπόν την καταπολέμηση των παραβάσεων, ένας οργανισμός στη Ρωσία κατασκεύασε drone με συγκεκριμένη πατέντα, ειδικά σχεδιασμένο για να καταρρίπτει άλλα drone που βρίσκονται σε πτήση.

Πιο συγκεκριμένα, Ρώσικες πηγές αναφέρουν ότι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστής αμυντικών εξοπλισμών δημιούργησε έναν νέου τύπου καταδιωκτικό drone με ενσωματωμένο όπλο!

 

 

To drone απογειώνεται από κάθετη θέση (όπως τα περισσότερα drone) και πετάει σαν αεροπλάνο. Τα φτερά του φαίνεται να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, έχει 40 λεπτά αυτονομίας, ζυγίζει περίπου 22 κιλά και φέρει στο εμπρόσθιο μέρος του ένα 12άρι αυτόματο shotgun τύπου Vepr (ολόκληρη η ονομασία: 12-gauge fully-automatic Vepr-12 shotgun). Το όπλο είναι αρκετά παρόμοιο με τη "γνωστή" σειρά ρώσικων όπλων AK.

 

 

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, το drone απογειώνεται και επιτίθεται σε στόχους.

 

Σίγουρα οι Ρώσοι το πήγαν ένα βήμα παραπάνω...

 

Πηγές: PetaPixel, Foxtoralpha