Οκτώ μήνες μετά την εξαγορά τού Flickr από την SmugMug ήρθε μια μεγάλη ανακοίνωση για τους λογαριασμούς Free και Pro. Οι αλλαγές στοχεύουν στη βελτίωση της εμπειρίας για τους Pro χρήστες, αλλά για τους Free λογαριασμούς έρχεται περιορισμός στα προνόμια που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Οι δωρεάν λογαριασμοί Flickr θα περιορίζονται σε 1.000 εικόνες, ανεξάρτητα από την ανάλυση, ενώ μέχρι σήμερα η υπηρεσία έδινε δωρεάν 1TB αποθηκευτικό χώρο. Έτσι από τη 9η Ιανουαρίου 2019 όσοι δεν αναβαθμιστούν στην Pro έκδοση και έχουν πάνω από 1.000 εικόνες. δεν θα μπορούν να μεταφορτώσουν περισσότερες φωτογραφίες και ενδέχεται να διαγραφούν ξεκινώντας από τις παλιότερες μεταμορφώσεις.

 


Στο Pro πακέτο θα υπάρχει απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος για φωτογραφίες και βίντεο σε πλήρη ανάλυση, χωρίς διαφημίσεις, βελτιωμένα στατιστικά στοιχεία, μεγαλύτερη αναπαραγωγή βίντεο και νέα λειτουργία προβολής φωτογραφιών 5Κ. Το Flickr αναφέρει επίσης, ότι η υποστήριξη πελατών θα ανανεωθεί, ενώ θα υπάρχουν εκπτώσεις σε Adobe Creative Cloud, τα εργαλεία κάμερας Peak Design και πολλά άλλα.


Το Flickr Pro διατίθεται για $49,99 ανά έτος. Εάν κάνετε αναβάθμιση στο Flickr Pro πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2018, θα ισχύσει έκπτωση 30%.

 

Πηγή: dpreview.com