Οι φωτογραφίσεις που προέρχονται από δικά μου project διαφέρουν πολύ η μία από την άλλη. Ο βασικός λόγος είναι επειδή ο τρόπος που τα δημιουργώ δεν είναι ο κλασσικός τρόπος "σκέφτομαι μια ιδέα και βρίσκω το μοντέλο που ταιριάζει", αλλά βρίσκω πρώτα ένα μοντέλο το οποίο να με εμπνέει και πάνω σε αυτή την έμπνευση βρίσκω την ιδέα

Έτσι λοιπόν, όταν γνώρισα την Έμιλυ μου δημιουργήθηκε η εξής ιδέα: "χορός μπροστά από φώτα αμαξιού", μιας και η Έμιλυ είναι μια καταπληκτική χορεύτρια!

 

 

Αρχικά, όσον αφορά την επιλογή της τοποθεσίας, ήθελα το μέρος να είναι ελεγχόμενο. Γι' αυτό το λόγο διάλεξα ένα μεγάλο parking στο Μαρούσι, όπου ήξερα ότι εκείνη την ώρα δύσκολα κάποιος θα μας ενοχλούσε. Άναψα προβολείς, η Έμιλυ φόρεσε το ανάλογο ένδυμα της περίστασης και άρχισε ο χορός.

Δεν ήθελα να βγάλω μια σιλουέτα μόνο, ήθελα να μπορείς να διακρίνεις το άτομο που χορεύει, καθώς και τι κάνει και πού είναι. Επίσης, η ταχύτητα κλείστρου μου δεν ήταν πολύ υψηλή για τον λόγο ότι ήθελα να υπάρχει μια μικρή και διακριτική κίνηση στη φωτογραφία. Άλλωστε δεν ήταν ένα απλό πορτραίτο, αλλά ένα πορτραίτο χορευτή που σημαίνει ότι η κίνηση "πρέπει" να είναι εμφανής!

 

 

Τα λεπτά περνούσαν και άρχισα να νιώθω ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα μας, όμως το αναπάντεχο έγινε μερικά λεπτά μετά όταν άρχισε να βρέχει!

Εκείνη τη στιγμή είχα δύο επιλογές: ή τα μαζεύαμε και καθόμασταν μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να σταματήσει η βροχή ή αδράζαμε τη στιγμή και συνεχίζαμε! Δίχως δεύτερη σκέψη διαλέξαμε και οι δύο το δεύτερο, καθώς δεν είδα κανένα δισταγμό από το μοντέλο μου, καθώς συνέχιζε να χορεύει μέσα στο κρύο και τη βροχή.

Η στιγμή με συνεπήρε τόσο που δεν σκέφτηκα αν θα πάθει κάτι ο εξοπλισμός μου ή όχι... ήξερα απλώς ότι εκείνη τη στιγμή δεν θα σταματούσα να τραβάω.

 

 

Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ το καθετί εκείνη τη στιγμή: το φως, τη βροχή, τον αέρα, την κίνηση του μοντέλου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που κάποια στιγμή μπήκε μια σταγόνα μπροστά στο φακό μου και αντί να τη σκουπίσω τη χρησιμοποίησα και αυτή για να δημιουργήσω lens flares, όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία.

 


Αυτό που θέλω να περάσω γράφοντας αυτό το άρθρο είναι πως μερικές φορές αξίζει να ρισκάρετε! Αν νιώσετε πως είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, το πιο πιθανό είναι να τραβήξετε και μια ιδιαίτερη φωτογραφία, και τι καλύτερο από το να έχεις εκείνη τη στιγμή και τα συναισθήματα αποτυπωμένα σε μία εικόνα;

Εσάς σας έχει τύχει ποτέ να χρησιμοποιήσετε την αλλαγή του καιρού την ώρα της φωτογράφισης σας για δικό σας όφελος;

Ραντεβού στο επόμενο άρθρο για να ανακαλύψουμε μαζί άλλον έναν δημιουργικό τρόπο λήψης πορτραίτου.