Κάθε φωτογράφος που αγαπάει τα πορτραίτα, τέτοια περίοδο ψάχνει να κάνει μία Χριστουγεννιάτικη φωτογράφηση. Φυσικά, δε θα μπορούσα να αποτελώ εξαίρεση κι εγώ από αυτόν τον κανόνα και εκτός από το αποτέλεσμα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και το backstage της όλης φωτογράφησης.

Το βασικό concept ήταν κάτι το οποίο σίγουρα όλοι έχετε δει κάπου κάποια στιγμή, και αναφέρομαι φυσικά σε πορτραίτα με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Ωστόσο ήταν κάτι το οποίο δεν είχα δοκιμάσει, και επηρεασμένος και από τις πειραματικές τεχνικές που σας παρουσιάζει κάθε βδομάδα ο Panos Astor Koffas μέσα από τα άρθρα του, ήθελα να το πάω και λίγο παραπέρα. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

Η συνταγή ήταν απλή: μια κοπέλα με όμορφο πρόσωπο, πίσω από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια τα οποία κόλλησα με χαρτοταινία στο ταβάνι.

 

 

Όσον αφορά τον φωτισμό, τα λαμπάκια από μόνα τους μερικές φορές αρκούν, ωστόσο επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησα κόκκινα, ήθελα και μία δεύτερη πηγή φωτισμού με λευκό χρώμα, η οποία ήταν ένα Ice Light.

 

 

Έπειτα, θέλησα να πειραματιστώ με κάποια κρυσταλλάκια τα οποία παρατήρησα σε έναν πολυέλαιο στο σπίτι και αποφάσισα να τα ξεκρεμάσω για να δω τι αποτέλεσμα μπορούν να δώσουν τοποθετώντας τα μπροστά από τον φακό.

 

 

Το αποτέλεσμα που έδιναν ήταν το εξής:

 

 

Το διάφανο κρύσταλλο έδινε σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα με το κόκκινο, με τη μόνη διαφορά ότι το δεύτερο προσέφερε κι ένα πιο σκοτεινό τόνο στη φωτογραφία. Έτσι, προτίμησα το πιο σκούρο και το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

 

 

Έχετε πειραματιστεί κι εσείς με αντικείμενα που μπορούν να δώσουν ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα; Πείτε μας στα σχόλια!

Υ.Γ. Ευχαριστώ τη Ναταλία Ρουτσολιά που πόζαρε μπροστά στον φακό για τις ανάγκες του άρθρου