Η Huawei τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ραγδαία άνοδο στην αγορά των τηλεφώνων και αυτό το επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά στην MWC2019 στην οποία παρουσίασε το Mate X. Πρόκειται για ένα κινητό το οποίο έχει οθόνη που διπλώνει, και όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για την απάντηση της εταιρείας στην Samsung για Galaxy Fold που είχε κυκλοφορήσει λίγες μέρες πριν.

Ωστόσο οι κατασκευαστές του Mate X έχουν προσεγγίσει διαφορετικά τον σχεδιασμό σε σχέση με τη Samsung, καθώς υπάρχει μια οθόνη που είναι η κεντρική οθόνη, αλλά και αυτή που διπλώνει. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία AMOLED οθόνη συνολικού μεγέθους 8'' και 6.6'' όταν είναι διπλωμένη.

 

 

Με τη σχεδίαση αυτή, απουσιάζει η εμπρόσθια κάμερα και υπάρχει μόνο η βασική με τρεις φακούς, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως selfie-cam. Οι φακοί που φέρει είναι ένας ευρυγώνιος 40MP με f1.8, ένας ύπερ-ευρυγώνιος 16MP με f.2.2. και ένας τηλεφακός 8MP με f2.4. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σε άλλα κινητά της εταιρείας, έτσι και σε αυτό η κάμερα είναι της Leica.

 

 

Στο εσωτερικό του κινητού υπάρχει ο επεξεργαστής Kirin 980 με 8GB μνήμης RAM. Η μπαταρία είναι 4.500mAh και διαθέτει quick charge με το οποίο το κινητό φτάνει από το 0% στα 80% σε μόλις μισή ώρα. Τέλος, ο αποθηκευτικός χώρος που προσφέρεται είναι 512GB, ενώ αξίζει παράλληλα να σημειωθεί πως το κινητό φέρει τεχνολογία 5G.

 

 

Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ωστόσο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι στην τιμή των 2.299€.