Στις 19 Φεβρουαρίου το Adobe Photoshop έκλεισε 30 χρονιά από την ημέρα που κυκλοφόρησε. Έτσι, η Adobe έφερε ένα νέο update προσφέροντας ουσιαστικές βελτιώσεις σε μερικά βασικά χαρακτηριστικά.

Στην έκδοση για Deskop έχουμε με βελτίωση στο Content-Aware Fill, για το εργαλείο Lens Blur και ένα ελαφρώς ενημερωμένο περιβάλλον χρήστη και μια σειρά διορθώσεων σφαλμάτων.

Για το iPad από την άλλη, βλέπουμε να προστίθεται το εργαλείο επιλογής αντικειμένων και βελτιωμένες ρυθμίσεις κειμένου.

 

Content-Aware Fill

Μέχρι τώρα, εάν χρειαζόταν να κάνετε πολλαπλές επεξεργασίες με το Content-Aware Fill, το Photoshop δεν σας το επέτρεπε. Τώρα, με αυτήν τη νέα ενημέρωση, μπορείτε να κάνετε πολλαπλές επιλογές και να εφαρμόσετε πολλαπλή επεξεργασία. Αυτό όχι μόνο μειώνει τον αριθμό των κλικ, αλλά, σας επιτρέπει να κάνετε προ επισκόπηση των επεξεργασιών σε πραγματικό χρόνο.

 

 

Lens Blur

Μια άλλη σημαντική βελτίωση είναι το εργαλείο Lens Blur, το οποίο πλέον χρησιμοποιεί τη GPU του υπολογιστή σας και όχι τη CPU. Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, η χρήση του εργαλείου Lens Blur στη GPU βελτιώνει δραματικά τον ρεαλισμό της επεξεργασίας με ακριβέστερου bokeh και μια συνολική εικόνα που φαίνεται πιο ρεαλιστική σε σχέση με την επεξεργασία με τη CPU.

«Τα αποτελέσματα δημιουργούνται από έναν αλγόριθμο που σχεδιάστηκε από την ομάδα [Photoshop engineering], μελετώντας πρώτα τις αρχές της φυσικής και το πώς αλληλεπιδρά το φως με τα αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο», λέει ο διευθυντής του Photoshop Project Pam Clark στην ανακοίνωση. "Είναι προσεκτικά συντονισμένη για να προσομοιώνει ένα περιβάλλον 3D και να δημιουργήσει τα πιο ρεαλιστικά δυνατά αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα καταναλώνει το λιγότερο υπολογιστική ισχύς".

Object Selection

Προστίθεται το εργαλείο επιλογής αντικειμένων, το οποίο διευκολύνει την επιλογή πολλών αντικειμένων μέσα σε μια εικόνα για να τα απομονώσετε. Σε αντίθεση με το εργαλείο Select Subject, το οποίο προορίζεται για εικόνες όπου υπάρχει ένα ενιαίο, μεγάλο θέμα, η επιλογή αντικειμένων εξειδικεύεται για ακριβέστερες επεξεργασίες όπου πρέπει να απομονωθούν πολλαπλά, μικρότερα αντικείμενα.

 

Type settings

Η Adobe προσθέτει ακόμη περισσότερες λειτουργίες, ρυθμίσεις Type που χρησιμοποιούμε στις desktop εκδόσεις.

 

Πηγή: Dpreview