Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2022 -  – Η Canon ανακοινώνει την EOS R6 Mark II, την ταχύτερη και πιο προηγμένη full-frame mirrorless μηχανή μέχρι σήμερα, επεκτείνοντας το πρωτοποριακό σύστημα EOS R.

Προσφέρει ρυθμό συνεχούς λήψης 40 fps, εκπληκτική αυτόματη εστίαση AF σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και βίντεο 6K RAW / 4K UHD. Ως το νεότερο μοντέλο της σειράς μηχανών για δημιουργούς υβριδικού περιεχομένου, η EOS R6 Mark II βασίζεται στα ισχυρά θεμέλια του RF mount και επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα που έθεσε η EOS R6.

 

Ιδανική τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο, θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία με τον μοναδικό συνδυασμό κορυφαίων επιδόσεων, ασύλληπτης ταχύτητας, σταθεροποίησης και επαγγελματικών δυνατοτήτων κινηματογράφησης. 

  

Ασυναγώνιστη ευκρίνεια  

Χρησιμοποιώντας τον ίδιο επεξεργαστή DIGIC X –που συναντάμε στις EOS R5, EOS R6 και στην κορυφαία EOS-1D X Mark III– παράλληλα με τον νέο αισθητήρα CMOS 24,2 megapixel, η EOS R6 Mark II υποστηρίζει το φημισμένο σύστημα Dual Pixel CMOS AF II επόμενης γενιάς που εκτινάσσει την ταχύτητα και την αξιοπιστία σε απλησίαστα μέχρι σήμερα επίπεδα.  

 

 

Η Canon Europe ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία του φακού RF 135mm F1.8L IS USM, ενός σταθερού τηλεφακού ιδανικού για πορτρέτα σε ασθενή φωτισμό και του SPEEDLITE EL-5, ενός φλας υψηλής απόδοσης, ιδανικού για λήψεις σε γάμους και εκδηλώσεις. Το φωτεινό διάφραγμα f/1.8 και ο ενσωματωμένος οπτικός σταθεροποιητής εικόνας δίνουν τη δυνατότητα στον RF 135mm F1.8L IS USM να καταγράφει ευκρινείς εικόνες με φλουταρισμένο φόντο, ενώ η μεγαλύτερη εστιακή απόσταση συμβάλλει στη δημιουργία πιο ελκυστικών πορτρέτων. Ακολουθώντας την ίδια σχεδίαση με το EL-1 για διαισθητικό χειρισμό και προσφέροντας προηγμένες επιδόσεις σε ανταγωνιστική τιμή, το SPEEDLITE EL-5 είναι το τέλειο αξεσουάρ για επαγγελματίες φωτογράφους.

 

 

Η Canon ανακοινώνει επίσης ένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνας με χαρακτηριστικά «νευρωνικού δικτύου» που θα προστεθεί στο λογισμικό DPP, επιτρέποντας στους φωτογράφους να βελτιώνουν την ποιότητα των εικόνων που καταγράφουν. 

  

Δημιουργήστε πορτρέτα που ξεχωρίζουν με τον RF 135mm F1.8L IS USM 

Διάδοχος του δημοφιλούς Canon EF 135mm f/2L USM, ο RF 135mm F1.8L IS USM επιτυγχάνει εντυπωσιακά πορτρέτα χάρη στο συνδυασμό του διαφράγματος f/1.8 με 9 λεπίδες και της εστιακής απόστασης 135mm που δημιουργούν ένα όμορφο εφέ bokeh, ενώ συμπιέζει τα χαρακτηριστικά του θέματος για πιο κολακευτικές λήψεις. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί ένα πιο άνετο και ξεκούραστο περιβάλλον λήψης χάρη στην αυξημένη απόσταση μεταξύ θέματος και φωτογράφου για πιο φυσικές φωτογραφίες – είτε πρόκειται για κοντινές λήψεις μόνο του προσώπου είτε για λήψεις που περιλαμβάνουν ολόκληρο το σώμα.

Ο RF 135mm F1.8L IS USM είναι επίσης εξαιρετικός για κοντινές λήψεις, χάρη στην ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,7m που παρέχει μεγέθυνση 0,26x. Ο RF 135mm F1.8L IS USM χρησιμοποιεί έναν οπτικό σταθεροποιητή εικόνας για σταθεροποίηση έως και 5,5 στοπ, η οποία αυξάνεται στα 8 στοπ με συντονισμένη σταθεροποίηση, η οποία είναι ιδανική για λήψεις σε ασθενή φωτισμό ή λήψεις με τη μηχανή στο χέρι.