Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι οι περισσότεροι φωτογράφοι κουβαλάμε μία τρέλα μέσα μας η οποία πολλές φορές μας "καθοδηγεί". Στην περίπτωση της Megan Mattiuzzo, η τρέλα θα μπορούσαμε να πούμε ότι χτύπησε κόκκινο!

Η Megan είναι φωτογράφος γάμων και είναι συνηθισμένη στην καταγραφή ιδιαίτερων προσωπικών στιγμών. Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισε να καταγράψει η ίδια την δική της ιδιαίτερη στιγμή αφού έβγαλε η ίδια φωτογραφίες την ώρα που γεννούσε!

"Συνηθίζω να βγάζω εικόνες τις οποίες δεν μπορείς να ξαναβγάλεις. Η ιδέα μού ήρθε όταν ήμουν 37 εβδομάδων", αναφέρει η Megan στο Petapixel. "Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος, ήξερα ότι θα ήθελα να αποτυπώσω τις πρώτες εικόνες του γιου μου"

 

 

"H γιατρός μού είπε ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο να βγάζω φωτογραφίες την ώρα της γέννας, εφόσον θα ήμουν καλά τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης, όσο και την ημέρα της γέννας."

Εκείνη την ημέρα, η Megan είχε μαζί της την Nikon D5 με τον φακό Sigma 35mm f/1.4 Art. Επέλεξε να της χορηγηθεί επισκληρίδιος αναισθησία, ώστε να υποφέρει τον πόνο την ώρα της γέννας και να μπορεί να βγάζει φωτογραφίες. Ωστόσο, η επισκληρίδιος δεν έδρασε όσο θα έπρεπε..

 

 

"Εξαιτίας του ότι η επισκληρίδιος δεν έδρασε 100%, ένιωθα την δεξιά πλευρά του σώματός μου, καθώς και την αριστερή πλευρά της κοιλιάς μου. Όταν έφτασε η στιγμή που έπρεπε να αρχίσω να "σπρώχνω", ο άντρας μου κρατούσε την κάμερα για μένα, ώστε να την έχω έτοιμη για το τελευταίο "σπρώξιμο". 

"Έσπρωχνα για μία ώρα και 15 λεπτά. Ο άντρας μου έφτιαχνε τις ρυθμίσεις, ενώ και εγώ μπορούσα να τις δω, αφού είχα λίγο χρόνο μεταξύ των συσπάσεων. Είπα μάλιστα στη νοσοκόμα να κλείσει τα φώτα του θαλάμου και να ανάψει τα "ιατρικά" φώτα πάνω από το κρεβάτι, ώστε να έχω καλύτερο αποτέλεσμα στις λήψεις μου."

"Πήρα την κάμερα, ακούμπησα το κεφάλι μου στο στήθος, κοιτούσα από το οφθαλμοσκόπιο και άρχισα να σπρώχνω και να βγάζω φωτογραφίες."

 

 

Η Megan αναφέρει ότι δεν μετάνιωσε σε καμία περίπτωση την απόφαση της να βγάζει φωτογραφίες την ώρα της γέννας της και θα ήθελε να το ξαναζήσει.

Μπορείτε να δείτε περισσότερη δουλειά της Megan Mattiuzzo στην ιστοσελίδα της και στα προφίλ της σε Facebook και Instagram.