Πριν μία εβδομάδα, η Nikon ανακοίνωσε την κατασκευή της πολυαναμενόμενης ναυαρχίδας Nikon D6, της "πιο εξελιγμένης DSLR μέχρι σήμερα", σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία.

Όπως είναι αναμενόμενο, το επόμενο χρονικό διάστημα θα διαρρέουν φωτογραφίες και επίσημα χαρακτηριστικά της Nikon D6. Κάνουμε λοιπόν την αρχή με ένα συγκριτικό της έγκυρης σελίδας Nikonrumorsη οποία "βάζει" δίπλα-δίπλα το μπροστινό μέρος της Nikon D5 και της ανερχόμενης D6.

Ας δούμε αναλυτικά το παρακάτω συγκριτικό:

 

 

Όπως φαίνεται, το πρίσμα της νέας D6 έχει διαφορετικό σχήμα και είναι πιο ψηλό, σε σχέση με το πρίσμα της D5. Αυτό δείχνει, ίσως, την ύπαρξη ενσωματωμένου Wi-Fi ή ακόμα και GPS, σύμφωνα με το Nikonrumors.

Το σημείο όπου βρίσκονται τα mode buttons στη D6 είναι αισθητά μεγαλύτερο σε ύψος από αυτό στη D5, ενώ η θέση τού κουμπιού του κλείστρου φαίνεται ελαφρώς ανασχεδιασμένη. Το ίδιο συμβαίνει και με τα χειριστήρια στο κάτω μέρος του grip της D6, γεγονός που δείχνει την ίσως καλύτερη εργονομία της μηχανής. Μεγαλύτερο φαίνεται, επίσης, και το grip στο κάτω μέρος της μηχανής. 

Τέλος, η σελίδα Nikonrumors εξετάζει και το κάτω αριστερά μέρος της Nikon D6, όπου φαίνεται να εξέχει κάτι. Εκτός κι αν είναι "κακό" photoshop, όπως σχολιάζουν οι ίδιοι..