Το ολοκαίνουριο τεύχος του περιοδικού Photonet κυκλοφορεί και περιέχει τις νικήτριες φωτογραφίες του Photonet - Photo Contest διαγωνισμού Cultural Events.

Εκτός αυτού όμως, οι σελίδες του νέου τεύχους περιέχουν πλούσια φωτογραφική θεματολογία και όλα τα νέα γύρω από το imaging!

Πάρτε μία μικρή γεύση από το "ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα" όπως ακριβώς το παρουσιάζει το ίδιο το περιοδικό, και βρείτε το σε όλα τα περίπτερα μόνο με 4 ευρώ. Μην το χάσετε!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "CULTURAL EVENTS"

Ποιες εικόνες διακρίθηκαν;

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε λαού είναι η κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμά του. Γύρω από αυτά πραγματοποιούνται συνεχώς πολιτιστικά γεγονότα: θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις, εκδηλώσεις, παρελάσεις κλπ. Για το διαγωνισμό (που διοργανώθηκε, όπως πάντα, σε συνεργασία με το Photo Contest) κληθήκατε να καταγράψετε τέτοια γεγονότα με όποιον τρόπο επιθυμείτε!

 

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ LOFOTEN

Η καταγραφή, με λόγια και εικόνες, μιας μοναδικής εμπειρίας!

Ο συνεργάτης μας Φίλιππος Γαβρίλος που δημιούργησε και το εξώφυλλο του μήνα, αφιέρωσε 10 μέρες τον περασμένο Φεβρουάριο, στα παραδοσιακά ψαροχώρια των νησιών στο Νόρλαντ της Νορβηγίας, γνωστά επίσης ως νησιά Λοφότεν, με σκοπό να καταγράψει με τη φωτογραφική μηχανή του συνθήκες και ονειρικά τοπία σε έναν από τους δυσκολότερους μήνες του χρόνου εκεί!

 

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Mια εξαιρετική ιδέα για την άνοιξη!

Επτά ολόκληρες ημέρες, εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων, σχεδόν καθημερινή αλλαγή ξενοδοχείου, μηδαμινός ύπνος, αμέτρητο περπάτημα, εξοπλισμός, διδασκαλία, ευθύνη, προσμονή. Αξίζει; Μα φυσικά: όλες οι αποδείξεις φιλοξενούνται στο άρθρο του Βαγγέλη Δελέγκου που δημοσιεύουμε!

 

ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια σε βάθος ανάλυση, για απαιτητικούς αναγνώστες!

Τη δεκαετία του '60 η φωτογραφία εγκαινιάζει κάθε νέο μεταμοντέρνο κριτικό ή θεωρητικό ζήτημα και μπορεί να αμφισβητήσει κάθε κατεστημένη αρχή και άποψη με τα ίδια της τα μέσα, για να γίνει ο αποτελεσματικότερος τρόπος αποδόμησης του μοντέρνου.

 

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Σας βοηθάμε να οργανώσετε τον προϋπολογισμό των αγορών σας!

Ένα από τα κύρια ζητήματα που απασχολούν κάθε φωτογράφο (είτε αυτός είναι επαγγελματίας είτε απαιτητικός ερασιτέχνης) είναι το κόστος της αγοράς του εξοπλισμού που χειρίζεται και χρειάζεται. Στο άρθρο που ετοιμάσαμε ιεραρχούμε τις βασικότερες προτεραιότητες αγορών.

 

PHOTO SUNDAY: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Όπως σε κάθε νέο τεύχος μας, δημοσιεύουμε τις καλύτερες εικόνες κάθε διαγωνισμού!

Θυμίζουμε πως στο Photo Sunday συμμετέχουν φωτογραφικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες μοιράζονται και την ευθύνη της συνδιοργάνωσής του. Δείτε τους νικητές αλλά και τις καλύτερες εικόνες που επιλέχτηκαν από το Photonet για δύο από τις τελευταίες υλοποιήσεις του!

 

ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ”

Μια έκδοση που θα εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη αλλα και τη μνήμη σας!

Στις 400 σελίδες της μονογραφίας τού επί 37 συναπτά έτη φωτορεπόρτερ και Πανεπιστημιακού δασκάλου Νίκου Αποστολόπουλου, απεικονίζονται πρόσωπα και γεγονότα (κυρίως) της δεκαετίας του ’80 - και όχι μόνο.

 

FUJIFILM X-T3

Δοκιμάζουμε τη νέα μηχανή της εταιρίας, που συμπληρώνει τη σειρά Χ.

X-T3 βελτιώνει κατά πολύ τη γνωστή Χ-Τ2, έχοντας νέες δυνατότητες, χωρίς όμως να έχει αλλάξει η εξωτερική σχεδίαση. Απευθύνεται σε όσους θέλουν μια μηχανή με ρετρό στυλ για καθημερινή χρήση αλλά και για ταξίδια.

 

CANON POWERSHOT G7X MARK II

Πώς ανταποκρίνεται στις προσδοκίες η νέα κόμπακτ μηχανή από την εταιρία, με αισθητήρα 1'';

H G7X Mark II απευθύνεται σε όσους θέλουν μια μηχανή τσέπης για να την έχουν πάντα μαζί τους, η οποία επιπρόσθετα να έχει πολύ καλή απόδοση. Διαδέχεται την G7X, με βασικότερη διαφορά το νέο επεξεργαστή DIGIC 7, o οποίος αναβαθμίζει τις δυνατότητές της.

 

NIKON COOLPIX P1000

To απόλυτο zoom;

Nikon P1000 τοποθετείται στην κορυφή των μηχανών κόμπακτ με φακούς μεγάλου εστιακού μήκους της Nikon, έχοντας εστιακό μήκος αντίστοιχο με το εκκωφαντικό 24-3000mm! Πώς αποδίδει στην πράξη; Στο test που δημοσιεύουμε θα βρείτε όλες τις απαντήσεις!

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΟΣ: ΚΟΥΔΟΥΝΑΤΟΙ

δεξιοτέχνης δημιουργός επανέρχεται με ένα ξεχωριστό portfolio!

Οι "Κουδουνάτοι", είναι κάτοικοι του Μεσοτόπου, ενός μικρού χωριού, στα δυτικά της Λέσβου, χτισμένου αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου που κοιτάζει τα παράλια της Μικράς Ασίας, οι οποίοι, ετησίως, συμμετέχουν στην αναβίωση ενός εθίμου που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα.

 

 

 

Το νέο τεύχος του Photonet κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα! Βρείτε το σε όλα τα περίπτερα μόνο με 4 ευρώ!