Το νέο Photonet κυκλοφορεί πανελλαδικά και εκτός των άλλων, περιέχει τις καλύτερες δικές σας εικόνες από το Photowalk της Θεσσαλονίκης!

Επειδή όμως έχει περάσει αρκετός καιρός, πάμε να δούμε και να θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε στην φωτοβόλτα της Θεσσαλονίκης.

 

 

Εκτός αυτού όμως, οι σελίδες του νέου τεύχους όπως κάθε μήνα κερδίζουν το ενδιαφέρον κάθε ερασιτέχνη ή επαγγελματία φωτογράφου. Πλούσια φωτογραφική θεματολογία και όλα τα νέα γύρω από το imaging!

Πάρτε μία γεύση μία μικρή γεύση και βρείτε το σε όλα τα περίπτερα. Πάμε να το ξεφυλλίσουμε ψηφιακά!

 

PHOTOWALK ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Μετά το επιτυχημένο Photowalk της Αθήνας η ομάδα του Photo Contest σάς είχε υποσχεθεί πως σειρά είχε η συμπρωτεύουσα!

Η πρώτη φωτοβόλτα εκεί πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία: το Σάββατο 10 Μαρτίου, οι τυχεροί νικητές της κλήρωσης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία μοναδική φωτογραφική βόλτα παραλιακά της πόλης.

 

ΠΑΝΑΓΗΣ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ: «Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ»

Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή την πρόσφατη τριπλή βράβευσή του στο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας EPA (Events Photography Awards).

Aπάντησε στις ερωτήσεις μας για την αγάπη του στη φωτογραφία, την αλλαγή καριέρας αλλά και την μοναδική οπτική του για τον κόσμο της φωτογραφίας και ανέλυσε το πώς ο ίδιος τη χρησιμοποιεί ως μέσο για να μας διηγηθεί τις ιστορίες του.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: «Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΤΕΧΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ…»

 

Μια συζήτηση με τον Διευθυντή του Photometria International Festival!

Πρόκειται για ένα συνεχώς ανερχόμενο και «διαπλεκόμενο» με την Ευρώπη, ετήσιο Φεστιβάλ Φωτογραφίας. Η έδρα του δεν είναι στην Αθήνα, ούτε στη Θεσσαλονίκη αλλά στα Ιωάννινα. Για δυο βδομάδες σε όλη την πόλη, στα μοντέρνα και στα παλαιότερα μνημεία της, στις πλατείες και τους δρόμους, η φωτογραφία έχει την τιμητική της.

 

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ: «ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΟΥ»

Για τις ανάγκες της συνέντευξης, ο φετινός νικητής του διαγωνισμού “Open Culture” των Sony World Photography Awards μάς φιλοξένησε στο σπίτι του!

Συζητήσαμε για την τέχνη, την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, τους διαγωνισμούς και φυσικά τη διάκρισή του. Η νικητήρια λήψη του «Young Minotaur» κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμμετοχές από όλον τον κόσμο!

 

Β. ΔΕΛΕΓΚΟΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΣΑΝΤΑΣ

Πέρα από τις φωτογραφικές μηχανές και τους φακούς, όλα τα άλλα μικροαντικείμενα και αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε, είναι πάντα δηλωτικά της προσωπικής μας φωτογραφικής ιδιοσυγκρασίας.

Όπως ξεκαθαρίζει ο καταξιωμένος δημιουργός το περιεχόμενο της φωτογραφικής τσάντας του καθενός από εμάς (ερασιτέχνη ή επαγγελματία, δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο) αποτελεί ένα είδος φωτογραφικού «δακτυλικού αποτυπώματος», όμοιο του οποίου στατιστικά είναι μάλλον αδύνατο να βρεθεί.

 

PICSART PHOTO STUDIO & COLLAGE

Με δεδομένη την τεράστια ανάπτυξη της mobile photography, σε αυτό το τεύχος γνωρίζουμε μια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας για κινητά και τάμπλετ!

Η PicsArt είναι η δημοφιλέστερη και ικανότερη εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων που κυκλοφορεί για Adnroid, iOS και Windows συσκευές. Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εφαρμογής, ενημερωνόμαστε ότι έχει πάνω από 450 εκατομμύρια downloads και πάνω από 90 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες!

 

NIKON D850

D850 είναι η νέα DSLR από τη Nikon που τάραξε για τα καλά τα νερά στο χώρο των επαγγελματικών μηχανών. Δε βελτιώνει απλώς την D810, αλλά είναι μια εντελώς νέα μηχανή, με πολλές καινοτομίες.

Είναι η πρώτη μηχανή της εταιρίας που είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα CMOS, τεχνολογίας Backside Illumination - σε αυτούς τους αισθητήρες, η φωτοδίοδος που συλλέγει το φως βρίσκεται πιο κοντά στην επιφάνεια, στοιχείο που επιτρέπει καλύτερη συλλογή φωτός, μικρότερες απώλειες και ανώτερη συνολικά απόδοση. Είναι επίσης η μηχανή με την υψηλότερη ανάλυση που έχει παρουσιάσει ποτέ η Nikon, φτάνοντας τα 45.7ΜΡ.

 

PANASONIC LUMIX DC-TZ200

TZ200 είναι η νέα πρόταση από την Panasonic στην κατηγορία των κόμπακτ μηχανών με μεγάλο zoom φακό, που προορίζονται κυρίως για ταξίδια. Αντικαθιστά την γνωστή ΤΖ100, έχοντας μεγαλύτερο εύρος zoom και βελτιωμένες λειτουργίες.

Διαθέτει νέο φακό, το εστιακό μήκος του οποίου αντιστοιχεί σε 24-360mm, στο φορμά full frame, ενώ το μέγιστο διάφραγμα είναι f/3.3-6.4. Ο αισθητήρας της διαθέτει ανάλυση 20ΜΡ και είναι διαστάσεων 1''.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ FPLUS

 

Γνωρίστε λεπτομέρειες για μια ακόμα δυναμική φωτογραφική ομάδα της χώρας, μέσα από τις απαντήσεις που έδωσε ο συντονιστής της Ανδρέας Κατσάκος.

Η φωτογραφική ομάδα fplus δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013, στην πόλη της Λάρισας, από 18 ερασιτέχνες φωτογράφους, τους οποίους ένωσε το κοινό ενδιαφέρον και η αγάπη για την φωτογραφία. Κύριο μέλημα της ομάδας είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης της φωτογραφίας.

 

SWPA 2018: OI MEΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας κατά την τελετή απονομής στο Λονδίνο, στην οποία το Photonet έδωσε το παρών, ανακοίνωσε τους νικητές του μεγαλύτερου φωτογραφικού διαγωνισμού Sony World Photography 2018.

Η καλλιτέχνης Alys Tomlinson ανακηρύχθηκε ως η Φωτογράφος της Χρονιάς, για τη συλλογή της Ex–Voto, και έλαβε χρηματικό έπαθλο αξίας 25.000$. Το έργο εγκωμιάστηκε από τους κριτές για την όμορφη παραγωγή, την τεχνική του αριστεία και την ευαίσθητη απεικόνιση του προσκυνήματος, ως ένα ταξίδι ανακάλυψης και θυσίας για μια υπέρτατη δύναμη.

 

ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΙΣ ΛΗΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ!

 

Αν σας αρέσει η ζωγραφική αλλά μέχρι τώρα δεν ασχοληθήκατε με αυτή για διάφορους λόγους, έχουμε να σας προτείνουμε την πιο εύκολη και ανέξοδη λύση - αυτή με τη βοήθεια του υπολογιστή σας!

Η ζωγραφική μέσα από ένα υπολογιστή έχει πολλά πλεονεκτήματα: δε χρειάζονται ιδιαίτερες σπουδές ή γνώσεις, δε χρειάζεται να αγοράζετε πρώτες ύλες ή χρώματα, δε λερώνεστε, δε χρειάζεστε επιπλέον χώρο και (το σημαντικότερο!) μπορείτε να διεκδικήσετε χρήματα!

 

Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

Στο δεύτερο κείμενο της νέας μας σειράς άρθρων που ασχολείται με τις διάφορες μορφές που παίρνει η καλλιτεχνική φωτογραφία, εξετάζεται το ερώτημα: πού σταματάει η τεχνική κι αρχίζει η τέχνη;

Αν φτιάχνεις χειροποίητα χαλιά ή ζωγραφίζεις με παραδοσιακό τρόπο πήλινα αγγεία κάνεις τέχνη ή είσαι καλός τεχνίτης; Μπορεί μια φωτογραφία γάμου να είναι τέχνη; Αν μάθεις τέλεια όλες τις φωτογραφικές τεχνικές (σιγά το δύσκολο: τις μαθαίνεις άνετα σε λίγες βδομάδες!) θα βγάζεις καλές φωτογραφίες; Κι αυτές θα μπορούν να θεωρηθούν τέχνη;