Το νέο τεύχος του περιοδικού Photonet κυκλοφορεί πανελλαδικά με πλούσια ύλη γύρω από τη φωτογραφία και το Imaging. 

Εκτός όλων αυτών όμως, το συγκεκριμένο τεύχος εμπεριέχει τους νικητές του διαγωνισμού One Color. Όπως πάντα, οι νικήτριες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα έντυπα τεύχη του περιοδικού, συνοδεύονται από μία γραπτή κρητική, που εξηγεί τι είναι αυτό που τις έκαναν να ξεχωρίσουν. 

Βρείτε το νέο Photonet σε όλη την Ελλάδα μόνο με 4 ευρώ. Πάρτε μία γεύση μία μικρή γεύση και πάμε να το ξεφυλλίσουμε ψηφιακά!

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PHOTONET - PHOTO CONTEST: ONE COLOR

Οι νικητές του θέματος «One Color»!

Παρότι το θέμα του διαγωνισμού ήταν αρκετά εξειδικευμένο, λειτούργησε ως μια επιτυχημένη δημιουργική πρόκληση κι έτσι 772 λήψεις κατατέθηκαν για αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή μας. Παρουσιάζουμε τις καλύτερες από αυτές!

 

ΟΙ 35 ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Καταγράφει ο Βαγγέλης Δελέγκος

Ποιες είναι; Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μιας από αυτές; Διαβάστε ένα μοναδικό αφιέρωμα 12 σελίδων και 6500 λέξεων, το οποίο ακτινογραφεί τον καθένα και την καθεμία από εμάς, με βασικά εργαλεία το χιούμορ και τη σάτιρα!

 

SUMMER CLICK 2018

Προτάσεις καλοκαιρινών αγορών!

Η καλύτερη εποχή του χρόνου στον (κατά πολλούς) καλύτερο προορισμό του κόσμου, είναι και πάλι εδώ και όλοι μας θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε κατά τον ιδανικότερο τρόπο, με σκοπό τη δημιουργία δυνατών αναμνήσεων. Για να τις συγκεντρώσετε, σας προτείνουμε μια ποικιλία από έξυπνες προτάσεις, οι οποίες μπορούν να εμπλουτίσουν τον εξοπλισμό σας: καλές αγορές!

 

EISA MAESTRO 2018: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Η εθνική φάση του φετινού φωτογραφικού διαγωνισμού της EISA, με θέμα «Φύση» ολοκληρώθηκε με την επιλογή των 3 εγχώριων νικητών.

Η συμμετοχή σας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αφού λάβαμε πάνω από 2000 λήψεις σας. Ποια είναι τα ονόματα όσων κατέκτησαν τις πρωτιές; Ανακαλύψτε τα! 
Πάνω από 4000€ σε μετρητά και ένα ταξίδι στο Βερολίνο για το EISA AWARDS GALA 2018 αναμένουν τους τελικούς νικητές.

 

ATHENS PHOTO FESTIVAL 2018

Η μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας διεξάγεται και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη, με Χορηγό Επικοινωνίας τo Photonet.

Δυναμικό παρόν δίνει το Athens Photo Festival 2018 στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού, αποτελώντας για ακόμα μια φορά τη μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας στην Ελλάδα. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΡΙΘΝΟΥ

Η παρουσίαση της έκτης φωτογραφικής ομάδας από τη νέα σειρά άρθρων μας.

Η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου / Corinthian Photography Club έχει δημιουργήσει πολλές φωτογραφικές δράσεις και εκθέσεις, που πάντα σκοπό έχουν την καλλιτεχνική εκπαίδευση όσων συμμετέχουν, την προβολή της περιοχής της Κορινθίας και του Πολιτισμού. Γνωρίστε τη!

 

SONY α7 ΙΙΙ

α7 III είναι η νέα mirrorless μηχανή από τη Sony που βελτιώνει κατά πολύ την α7 ΙΙ.

Ποιες είναι οι επιδόσεις της στην πράξη; Καταφέρνει να αποσπάσει την ανώτατη διάκριση "Photonet's Choice" ξεπερνώντας το όριο του 90% στη βαθμολογία; Διαβάστε τα πάντα γι' αυτή σε μια αναλυτική δοκιμή!

 

FUJIFILM X-H1

Χ-Η1 είναι μια καινοτόμα προσθήκη στην σειρά των X μηχανών της Fujifilm, που απευθύνεται κυρίως στον επαγγελματία βιντεογράφο και φωτογράφο.

Είναι η πρώτη μηχανή της σειράς Χ που διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία σταθεροποίησης εικόνων 5 αξόνων (IBIS) η οποία κάνει δυνατή τη λήψη με ταχύτητες φωτοφράκτη μέχρι 5.5 στοπ πιο αργές. Πώς ανταποκρίνεται στα απαιτητικά στάνταρ των δοκιμών μας;

 

HUAWEI P20 Pro

 

Η Huawei παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο, με τριπλή κάμερα και ανάλυση 40ΜΡ, σε συνεργασία με τη Leica!

Aποτελεί το πιο ισχυρό smartphone της εταιρίας και ταυτόχρονα το πιο εντυπωσιακό, με οθόνη 6.1” και notch. Πώς αποδίδουν τα πολύ δυνατά χαρακτηριστικά του στην πράξη; Όλες οι απαντήσεις στη δοκιμή που δημοσιεύουμε!

 

NIKON AF-S Fisheye 8-15mm f/3.5-4.5E ED

Ένας φακός με μοναδικά χαρακτηριστικά, αφού ουσιαστικά ενσωματώνει τρεις φακούς σε έναν, ο οποίος μάλιστα προσφέρεται, μέχρι 31/8/18, σε προνομιακή τιμή.

Διαθέτει ιδιαίτερα προσεγμένη κατασκευή και αποτελείται από 15 στοιχεία διατεταγμένα σε 13 ομάδες, ενώ τρία από τα στοιχεία αυτά είναι ΕD (Extra Low Dispersion) και 2 ασφαιρικά. Tα στοιχεία ED ελαχιστοποιούν τις χρωματικές εκτροπές, προσφέροντας εικόνες με πιο σωστά χρώματα αλλά και καλύτερο κοντράστ. Υπάρχουν επίσης επιστρώσεις Nano Crystal Coat και Fluorine. Πόσο αποτελεσματικά αποδίδουν όλα τα παραπάνω στοιχεία στις πραγματικές συνθήκες μιας εξαντλητικής δοκιμής;

 

SWPA 2019

 

Οι πρώτες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε ότι άνοιξαν οι συμμετοχές για τη 12η διοργάνωση των Sony World Photography Awardsτου μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας στον κόσμο. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τις νέες κατηγορίες του και τα deadline αποστολής των συμμετοχών σας.