Πριν λίγες μέρες σας ανακοινώσαμε τη φωτογραφία της χρονιάς, όπως αυτή αναδείχθηκε μέσα από τον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας World Press Photo 2018.

Ένα στατιστικό στοιχείο που προέκυψε από τον διαγωνισμό αυτόν, είναι ότι οι περισσότερες από τις συμμετοχές ήταν φωτογραφίες τραβηγμένες με Nikon μηχανή!

Σύμφωνα με το NikonRumors.com, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Nikon με 51.5% των συμμετοχών να προέρχονται από δικές της κάμερες, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Canon με 29.9%. Την τετράδα έρχονται να συμπληρώσουν οι Fuji και Sony με 6.2% και 5.1% αντίστοιχα.

 

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γράφημα το οποίο παρέθεσε στην δημοσιότητα το ίδιο site, με τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία κάθε μηχανής! 

 

 

Ένα δεύτερο στατιστικό στοιχείο, το οποίο ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, ήταν η κυριαρχία των DSLR έναντι των mirrorless μηχανών. Πιο συγκεκριμένα το 83.5% των φωτογράφων δούλεψε με DSLR μηχανή, ενώ οι mirrorless ήταν μόλις στο 11.3%.

 

 

Όπως και να έχει, μικρή σημασία παίζουν όλα τα παραπάνω. Καλές φωτογραφίες μπορούν να δημιουργηθούν με κάθε μηχανή, κάθε εταιρείας. Οι διαφορές απειροελάχιστες ειδικά σε μοντέλα ίδιων κυβικών!