Αδιαμφισβήτητα, η αθλητική φωτογραφία είναι ένα είδος φωτογραφίας που καλείται να αποτυπώσει στιγμές που είναι έντονα συναισθηματικά φορτισμένες. Σε όλο αυτό το κομμάτι οι φωτογράφοι πρέπει να προσπαθήσουν να μείνουν ανεπηρέαστοι, ώστε να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί. Ωστόσο αυτό κάποιες φορές δεν είναι τόσο εφικτό, ειδικά αν αγωνίζεται η εθνική ομάδα της χώρας σου.

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το ASIAN CUP 2019 και μια από τις φωτογραφίες που έγινε πιο διάσημη τραβήχτηκε εκτός αγωνιστικού χώρου, με πρωταγωνιστή έναν Ιρακινό φωτογράφο. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που η χώρα του αποκλείστηκε από τη φάση των 16 ο Mohammed Al Azawi ξεσπάει σε κλάματα πάνω από τη φωτογραφική του μηχανή χωρίς ωστόσο να σταματήσει να φωτογραφίζει. Ο φωτογράφος έγινε αντιληπτός από κάποιον άλλον συνάδελφό του ο οποίος αποτύπωσε τη στιγμή αυτή.

 

 

Μέσα από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες φαίνεται πως τελικά το ποδόσφαιρο δεν αποκαλείται άδικα ο βασιλιάς των σπορ, καθώς προκαλεί τις μεγαλύτερες συγκινήσεις.

 

 

Για την ιστορία το Ιράκ αποκλείστηκε από το Κατάρ με σκορ 1-0, το οποίο πέτυχε ο Μπασάμ Χισάμ Αλ Ραουί. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το Κατάρ κατέκτησε το Ασιατικό Κύπελλο για τη φετινή χρονιά.