Πόσο καιρό ασχολείσαι με τη φωτογραφία; Πόσο χρόνο αφιερώνεις κρατώντας την κάμερα στο χέρι σου; Μήπως η φωτογραφία αποτελεί μεγάλο κομμάτι πλέον στη ζωή σου; ...μήπως πλέον είσαι ένας "photography geek";

Αν δεν μπορείς να απαντήσεις με σιγουριά στο ερώτημα αυτό, ας δούμε μαζί μερικά από τα σημάδια που φανερώνουν την αλήθεια:

 

1. Ας ξεκινήσουμε από το πιο απλό: ξοδεύεις περισσότερα χρήματα για τη φωτογραφία, παρά για τις προσωπικές σου ανάγκες όπως τα ρούχα, το φαγητό κλπ. Άλλωστε τι σημασία έχει αν έχουν λιώσει τα παπούτσια σου; Σημασία έχει να υπάρχει καινούριος φακός πάνω στην κάμερά σου, σωστά;

 

2. Όταν βρίσκεσαι με παρέα, αφιερώνεις περισσότερο χρόνο μιλώντας για την κάμερα και τον εξοπλισμό σου, παρά για τα νέα που συμβαίνουν γύρω σου.

 

 

3. Αναζητάς σε μια παρέα αυτόν που ξέρει τι είναι μια DSLR, ώστε να μπορείς να κάνεις μια συζήτηση της προκοπής με κάποιον.

 

4. Αν έχεις παρατηρήσει ότι πλέον δυσκολεύεσαι να βρεις ένα... ταίρι, είναι επειδή ξοδεύεις περισσότερο χρόνο παρέα με την κάμερά σου, αδιαφορώντας για τις επικοινωνιακές σου ικανότητες και οτιδήποτε βρίσκεται εκτός του κάδρου σου!

 

5. Οι φίλοι σου αποφεύγουν να ανοίξουν συζήτηση μαζί σου, γιατί το μόνο για το οποίο μπορείς να μιλήσεις στρέφεται γύρω από τον φωτογραφικό σου εξοπλισμό.

 

6. Όταν μιλάς με άλλους χρησιμοποιείς πολύ συχνά φωτογραφικούς όρους τους οποίους δεν μπορούν να κατανοήσουν και σε κοιτάνε περίεργα.

 

 

7. Ακόμη και όταν κάθεσαι ήρεμος στο σπίτι σου, πάντα θα βρεις μια αφορμή για να τραβήξεις φωτογραφίες.

 

8. Όταν βρίσκεσαι σε χώρους συναναστροφής, πάρτυ κλπ, θα βρεις μια αφορμή να φύγεις από αυτό, γιατί νιώθεις μη-παραγωγικός επειδή κάθεσαι και δεν βγάζεις φωτογραφίες!

 

9. Όταν όπου και να πηγαίνεις κουβαλάς μαζί σου την κάμερά σου (αν όχι όλο τον φωτογραφικό σου εξοπλισμό), τότε σίγουρα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο "photography geek".

 

10. Αποκτάς εμμονή με την κάμερά σου. Ναι, σε εσένα αναφέρομαι που αυτή τη στιγμή η κάμερα έχει ξεμείνει δίπλα στο μαξιλάρι σου από χθες το βράδυ που κοιμηθήκατε αγκαλιά...