Ένα απίστευτο και συνάμα τρομακτικό ατύχημα έγινε στο Grand Prix στην πόλη Μακάο, όταν το μονοθέσιο της 17χρονης Σοφία Φλορς απογειώθηκε στη στροφή "Lisboa" και κατέληξε πάνω σε φωτογραφικό θεωρείο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο οδηγοί, δύο φωτογράφοι και ένας κριτής.

Το βίντεο της σύγκρουσης φανερώνει τη σφοδρότητα με την οποία το αγωνιστικό κατέληξε αρκετά μέτρα πάνω από την πίστα, ενώ η τηλεμετρία έδειξε ότι κινούταν με ταχύτητα 270 χιλιομέτρων την ώρα!

 

 

Ένας από τους φωτογράφους που βρισκόταν εκεί, o Αυστραλός Christiaan Hart, μίλησε στο PetaPixel και μετέφερε τα όσα έζησε.

"Όλα έγιναν εξαιρετικά γρήγορα, ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός. Τη μία στιγμή φωτογραφίζαμε και την άλλη βρεθήκαμε στο πάτωμα. Η σύγκρουση μας πέταξε κάτω, ο εξοπλισμός και οι τσάντες μας σκόρπισαν."

 

 

"Η συγκεκριμένη στροφή είναι αρκετά διάσημη, όπου τα αυτοκίνητα φρενάρουν για την κλειστή δεξιά στροφή μετά από την τεράστια ευθεία", συνεχίζει ο Christiaan. "Είναι εκεί που περιμένεις να συμβεί όλη η δράση, κανένας ωστόσο δεν περίμενε ένα τόσο σοβαρό ατύχημα.

Η κατασκευή του θεωρείου ήταν στιβαρή ώστε να κάνει τη δουλειά της και να μην καταρρεύσει. Γινόταν χαμός στο εσωτερικό του"

 

 

"Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά. Μας σόκαρε αρκετά και οι λέξεις είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψουν. Στην ουσία, δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης.

Πιστεύω ότι του χρόνου στο Grand Prix η συγκεκριμένη θέση για τους φωτογράφους θα είναι κλειστή. Μετά το ατύχημα, θα σκεφτόμουν δύο φορές το αν θα καθόμουν στη συγκεκριμένη θέση".

 

 

Για την ιστορία, η Σοφία Φλορς διεκομίστηκε σε νοσοκομείο και χειρουργήθηκε το πρωί της δευτέρας στο νωτιαίο μυελό, όπου υπέστη κάταγμα και πλέον βρίσκεται εκτός κινδύνου.