Το νέο φωτογραφικό έργο από τον Πρεσβευτή της Nikon στην Ευρώπη, Ray Demski, εξερευνά το μυστήριο που περιβάλλει το Μπουκόμ, ένα μικρό προάστιο στην Γκάνα από το οποίο προέρχονται ορισμένοι από τους καλύτερους πυγμάχους του κόσμου.

Εξοπλισμένος με την Nikon D850 και φακούς Nikkor, επιδίωξε να διεισδύσει σε βάθος στη συγκεκριμένη κουλτούρα, καταγράφοντας τον τρόπο προπόνησης και την εξέλιξη των πυγμάχων από ντόπια παιδιά σε θρύλους που ανέβηκαν στην παγκόσμια αρένα του αθλήματος.

 

Ας δούμε τις φωτογραφίες που κατέγραψε:

 

Το Μπουκόμ είναι μια μικρή γειτονιά στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκκρα. Παρά το μικρό του μέγεθος και τους περιορισμένους πόρους, είναι υπεύθυνο για έναν εντυπωσιακό αριθμό παγκόσμιων πρωταθλητών πυγμαχίας. Το άθλημα έχει προνομιακή θέση στην κοινότητα η οποία έχει μεγάλη ιστορία στην πυγμαχία.

Για πολλούς κατοίκους η πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν είναι οικονομικά εφικτή, επομένως οι επιλογές καριέρας συχνά περιορίζονται σε ψαράς, εργάτης ή πυγμάχος.

Με περισσότερα από 30 διαφορετικά γυμναστήρια πυγμαχίας στην κοινότητα και με την τεράστια αναγνώριση και φήμη που συνδέεται με το άθλημα, τη στιγμή που κάποιος γίνεται πρωταθλητής πυγμάχος αποκτά την αίγλη μιας διασημότητας στο Μπουκόμ.

 

 

Σε ερώτηση: Tι μήνυμα θέλεις να μεταφέρεις με αυτό σου το έργο;

Ο Ray απαντά: «Πήγα στην Γκάνα με σχέδια για μια ιστορία αθλητισμού και δράσης και έφυγα με κάτι πολύ βαθύτερο – μια ιστορία για μια κοινότητα πυγμαχίας που έχει βγάλει, και θα συνεχίσει να βγάζει, μερικούς από τους καλύτερους αθλητές που υπάρχουν. Ελπίζω απλώς ότι αυτό το έργο θα συμβάλλει ώστε να προσφέρουμε κάτι στην περιοχή και τις κοινότητες που υπάρχουν εκεί. Με καλωσόρισαν στον κόσμο τους και με άφησαν να δω το έργο τους από μια εντελώς μοναδική προοπτική. Ελπίζω οι τελικές εικόνες να βοηθήσουν ώστε αυτοί οι εξαιρετικοί αθλητές να κερδίσουν την προβολή που τους αξίζει.»     

 

 

Για περισσότερες φωτογραφίες ακολουθήστε τον Ray Demski σε Facebook, Instagram και στην προσωπική του ιστοσελίδα.  

 

Αναδημοσίευση Nikon.gr