Ο διαγωνισμός αυτός στρεφόταν γύρω από τα αθλήματα -κάθε είδους- και είχε θέμα "Sports", συγκεντρώνοντας συνολικά περισσότερες από 260 φωτογραφίες.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ποικιλία των συμμετοχών αυτών, καθώς δεν εστίαζαν μόνο στο άθλημα αυτό καθαυτό, αλλά και στις "στιγμές" που προκύπτουν μέσα από κάθε άθλημα, προβάλοντας άλλοτε συναισθήματα χαράς και άλλοτε συναισθήματα λύπης.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού καθώς και τα δύο ιδρυτικά μέλη του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα.

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς με χορηγό τη Nexus Publications οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 233 του περιοδικού.

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 267 συμμετοχές του διαγωνισμού. Πατώντας στα ονόματα του κάθε φωτογράφου στα credits, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ των νικητών, να τους ακολουθήσετε και να βλέπετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό τους στη σελίδα της Ροής σας. Απολαύστε τις καλύτερες αθλητικές λήψεις!

 

1η θέση: Marina Lypiridou

"Μια εξαιρετική αποτύπωση ενός ιδιαίτερου χώρου, στην οποία το κάθε στοιχείο μοιάζει να έχει τον δικό του δικαιωματικό χώρο μέσα στο κάδρο. Η απουσία χρωμάτων βοηθάει το μάτι να πέσει πάνω στο παιδί που σουτάρει (παρόλο το μικρό του μέγεθος) και το ποδήλατο στα δεξιά αποτελεί μια όμορφη πινελιά που προσθέτει τη δική της ιστορία στη φωτογραφία αυτή."

 

2η θέση: Άντζυ Χούντα

"Η “δύναμη του αθλητισμού και της θέλησης" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτής της εικόνας, καθώς αποδεικνύει πως μέσα από τη φωτογραφία μπορεί να μεταλαμπαδευτεί ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Εκτός αυτού, η τοποθέτηση του αθλητή στο κέντρο του κάδρου τού προσφέρει κυρίαρχο ρόλο, ο οποίος ενισχύεται από το -ηθελημένα- "καμμένο" φόντο."

 

3η θέση: Constantinos Madaros

"Μία εικόνα η οποία φέρνει περισσότερο σε πίνακα ζωγραφικής! Μία σύνθεση που περιλαμβάνει τόσο τάξη, όσο και αταξία, με τα κανό να μοιάζουν να κινούνται σε μια σειρά, αλλά ταυτόχρονα να μην είναι όλα μαζί. Η εξαιρετική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη χρωματική παλέτα που έχει αποτυπωθεί, δημιουργούν μία μαγική ατμόσφαιρα."

 

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό και συμπεριλήφθηκαν στο έντυπο τεύχος του περιοδικού.

Δείτε ολόκληρο το έργο κάθε φωτογράφου, πατώντας στα ονόματά τους και ρίχνοντας μια ματιά στα προφίλ τους.

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Hercules Guadalupe

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Παρασκευάς Ουρεϊλίδης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη  Philippos Salapatas

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Dimitris Symeonidis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Δημήτρης Δέδες