Σε όλους τους φωτογράφους αρέσει να παίζουν με το φως και τις σκιές, οπότε ένα θέμα όπως το "Shadows" ήταν εύλογο να μάζευε καλές συμμετοχές... όπως και έγινε!

Περισσότερες από 400 φωτογραφίες ανεβάσατε στις συμμετοχές, δείχνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πώς μπορεί κάποιος να παίξει με τις σκιές, δίνοντας παράλληλα έμπνευση και σε άλλους φωτογράφους.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού καθώς και τα δύο ιδρυτικά μέλη του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα.

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους διαγωνισμούς με χορηγό τη Nexus Publications οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 234 του περιοδικού.

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 407 συμμετοχές του διαγωνισμού. Πατώντας στα ονόματα του κάθε φωτογράφου στα credits, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ των νικητών, να τους ακολουθήσετε και να βλέπετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό τους στη σελίδα της Ροής σας. Απολαύστε τις καλύτερες λήψεις!

 

1ος νικητής: Jenny Andreadi

"Στην πρώτη θέση ξεχώρισε μία φωτογραφία με εξαιρετικό κάδρο που... σε ταξιδεύει! Η φωτογράφος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το σημείο αυτό, τοποθετώντας δύο καρέκλες στο κέντρο του κάδρου, την κατάλληλη χρονική στιγμή που το φως του ήλιου σχημάτιζε συμμετρικά το προοπτικό αυτό μοτίβο, οδηγώντας το μάτι του θεατή σε αυτές. Το ορθογώνιο πλαίσιο που σχηματίζεται και περιλαμβάνει μέσα την βάρκα, σου δίνει την εντύπωση ενός πίνακα, τον οποίο θα απολαύσει όποιος καθίσει στις καρέκλες."

 

2η θέση: Iakovos Drakoulis 

"Ένα σκηνικό που από μόνο του σε εντυπωσιάζει, λόγω του μοτίβου των σκιών που σχηματίζονται. Όμορφη συμμετρία, σχεδόν απόλυτη, με τον πρωταγωνιστή μας να σπάει αυτό το "πλέγμα", απολαμβάνοντας, ως παιδί, την ώρα του παιχνιδιού. Σημαντική λεπτομέρεια ότι στα μάτια του, πέφτει λωρίδα με φως και όχι σκιά, βοηθώντας τον να ξεχωρίσει πιο εύκολα μέσα στην εικόνα."

 

3η θέση: Μαργαρίτα Τσορβά

"Μία πολύ αφαιρετική οπτική διήγηση μίας απλής ιστορίας. Εδώ η φωτογράφος δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 2 στοιχεία προκειμένου να περάσει το μήνυμά της. Ένα όμορφο ρολόι, πάνω σε έναν κίτρινο τοίχο, με τη σκιά τής τέντας αφενός να το διχοτομεί, αφετέρου να βρίσκεται στη χρυσή τομή του κάδρου. Οι σκιές των πρωταγωνιστών μάς δηλώνουν ξεκάθαρα την ιστορία που ξετυλίγεται, η οποία συνδέεται εννοιολογικά με το στοιχείο του ρολογιού, χάρη στη λέξη "coffee" που αναγράφεται σε αυτό."

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό και συμπεριλήφθηκαν στο έντυπο τεύχος του περιοδικού.

Δείτε ολόκληρο το έργο κάθε φωτογράφου, πατώντας στα ονόματά τους και ρίχνοντας μια ματιά στα προφίλ τους.

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Γκάρο Καλαϊτζιάν

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Παναγιώτης Ρόντος

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Σταύρος Πρωτόπαπας

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Michalis Lipakis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Dimitris Hadjialexiou

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Φιλιππος Δρυλερακης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Kostas Symseridis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Antonis Kosmidis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Stefanos Chronis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Panagiotis Vassilopoulos