Μέσα στο καλοκαιρινό κλίμα ο διαγωνισμός μας εστίασε στο κομμάτι της ελευθερίας και έφερε τον τίτλο "Freedom".

Μαζεύοντας περισσότερες από 400 συμμετοχές, οι φωτογράφοι που πήραν μέρος μάς απέδειξαν πόσες διαφορετικές έννοιες μπορεί να έχει η λέξη αυτή και η τελική τριάδα των νικητών αποδεικνύει το εγχείρημα αυτό.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε η έμπειρη συντακτική ομάδα του περιοδικού καθώς και τα δύο ιδρυτικά μέλη του Photo Contest. Αναλυτικά τα άτομα που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή μπορείτε να βρείτε στην καρτέλα "Κριτές" του διαγωνισμού. 

 

Τα βραβεία 

Η Nexus Publications ΑΕ έχει εκδώσει πληθώρα βιβλίων και λευκωμάτων, σε τομείς που αφορούν τις τεχνικές λήψης και επεξεργασίας εικόνας, την ψηφιακή, υποβρύχια και ταξιδιωτική φωτογραφία, το video, και τη φωτογραφία δράσης. Οι τρεις πρώτοι νικητές λοιπόν κέρδισαν βιβλία αξίας 80, 50 και 30€ αντίστοιχα.

Η δημοσίευση στο περιοδικό

Όπως σε όλους τους Photonet - Photo Contest διαγωνισμούς οι νικητές δημοσιεύονται στο έντυπο τεύχος του περιοδικού Photonet. Έτσι, όλοι οι νικητές που πρόκειται να δείτε παρακάτω δημοσιεύθηκαν πρώτα στο τεύχος 229 του περιοδικού, που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα.

 

Οι νικήτριες φωτογραφίες και οι νικητές

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 412 συμμετοχές του διαγωνισμού. Πατώντας στα ονόματα του κάθε φωτογράφου στα credits, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ των νικητών, να τους ακολουθήσετε και να βλέπετε περισσότερο φωτογραφικό υλικό τους στη σελίδα της Ροής σας. Απολαύστε τις καλύτερες freedom λήψεις!

 

1η θέση - Γκάρο Καλαϊτζιάν

"Οι εικόνες που επιλέχτηκαν για τις δυο πρώτες θέσεις του διαγωνισμού ερμηνεύουν τον τίτλο του με πολύ ευφάνταστες όσο και δημιουργικές προσεγγίσεις. Στη λήψη της πρώτης θέσης, το σμάρι των πουλιών θυμίζει στον άνθρωπο τη θέση του εντός της φύσης (και όχι υπεράνω αυτής) ως ένα εκ των στοιχείων της, με συγκεκριμένες – πεπερασμένες δυνατότητες και όρια. H γωνία λήψης, η τοποθέτηση και στάση του γυναικείου σώματος που επιλέχτηκε και ο θαυμάσιος χρονισμός αναφορικά με τη διασπορά των πτηνών στο κάδρο βοηθούν στη μεγιστοποίηση της δύναμης της εικόνας."

 

2η θέση - Debarshi Mukherjee

"Στη λήψη της δεύτερης θέσης έχουμε μια προσέγγιση που οι Αγγλοσάξωνες θα χαρακτήριζαν “tongue in cheek”. Η ελευθερία παρουσιάζεται ως ζητούμενο μέσα από την καταγραφή της καταπίεσης ή/και έλλειψής της όπως αυτή εύγλωττα αποτυπώνεται στην κοπιώδη προσπάθεια του μεταφορέα. Ευπρόσδεκτα είναι και τα πολλαπλά στοιχεία θεατρικότητας της εικόνας: από το κόκκινο της βιτρίνας μέχρι τα παγωμένα ακίνητα βλέμματα της ινδικής θεότητας και της παρακείμενης προτομής."

 

3η θέση - Κώστας Σταμπάνης

"...εδώ τα λόγια είναι μάλλον περιττά: η πιο “προφανής” λήψη της τριάδας υπό την έννοια της ευκολίας της ανάγνωσής της. Ένα γυμνό ανθρώπινο σώμα, σε απόλυτη αρμονία με τη φύση που το περιβάλλει – εδώ δεν χρειάζεται καν δεύτερη ματιά για να αντιληφθούμε το νόημα! Η επιλογή του α/μ, της αργής ταχύτητας και της συγκεκριμένης στάσης σώματος βοηθά ιδιαίτερα στην επιτυχία της φωτογραφίας."

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ακόμη εικόνες που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό!

Δείτε ολόκληρο το έργο κάθε φωτογράφου, πατόντας στα ονόματά τους και ρίχοντας μια ματιά στο προφίλ τους.

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Xristianna sele

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Μιχάλης Στρογγυλός

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Ιωάννης Γαλιώνης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Τζωρτζίνα Τσιαντούλα

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Λευτέρης Σαλωνίδης

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Σωτήριος Δημητρίου