Τη εβδομάδα που μας πέρασε έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη εκδήλωση της Canon, Get Ready for the Season. Ήταν μια εκδήλωση η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με το κοινό, αλλά και η ομάδα του photocontest.gr να είναι παρόν! 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει το θέμα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της Canon EOS RP, με ομιλητές τους Canon Photographers Γιώργος Τσάφο και Γιώργο Μασχαλίδη.

 

 

Στην αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Τσάφος παρουσίασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της mirrorless αλλά αναφέρθηκε και γενικά στο πόσο η εταιρεία έχει επενδύσει σε αυτήν τη νέα τεχνολογία.

Έπειτα υπήρξε και αναφορά στο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τους φακούς που θα κυκλοφορήσουν από την Canon για το σύστημα R. 

 

 

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιώργος Μασχαλίδης ο οποίος είχε την μηχανή στα χέρια του για μερικές ημέρες. Ένα μεγάλο κομμάτι που εστίασε κατά την ομιλία του είναι για το πώς ένα άτομο που χρησιμοποιεί μόνο DSLR δούλεψε σε μια mirrorless μηχανή και ανέφερε τα πλεονεκτήματα που είχε έναντι μιας DSLR.

Ακόμη παρουσίασε και αυτός με την σειρά του κάποιες φωτογραφίες που έβγαλε με την συγκεκριμένη μηχανή.

 

 

Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρχαν δέκα μηχανές EOS R και EOS RP για να τις δοκιμάσει το κοινό σε μία φωτογράφιση που είχε στηθεί με σκηνικό black light.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα ενώ είναι προγραμματισμένη για τις 3 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση της Αθήνας θα βρείτε εδώ.

 

 

Ραντεβού στην Αθήνα! Μην ξεχάσετε ότι για το αντίστοιχο event της Αθήνας χρειάζεται δωρεάν εγγραφή.