Στη σειρά "Photo Stories" αναδεικνύουμε φωτογραφίες Ελλήνων φωτογράφων, ψάχνοντας πάντα την ιστορία πίσω από τις εικόνες! Μέσα από αυτή τη σειρά άρθρων ευελπιστούμε να γνωρίσουμε τους φωτογράφους που παρουσιάζονται, αλλά και να μάθουμε τα μυστικά τους πίσω από αυτές τις εντυπωσιακές λήψεις!

Μία υπέροχη συλλογή φωτογραφιών με δελφίνια ήταν η αφορμή για το συγκεκριμένο Photo Stories. Πιο συγκεκριμένα, θα σταθούμε σε μία εντυπωσιακή φωτογραφία του Αντώνη Λεμονάκη που ξεχώρισε μέσα από μερικές δεκάδες τού ίδιου θέματος. Πριν φτάσουμε εκεί, ας γνωρίσουμε λίγο τον σημερινό μας "καλεσμένο".

 

Ο Αντώνης Λεμονάκης γεννήθηκε στην πανέμορφη Σύρο, με μια απίστευτη αγάπη για τη θάλασσα. Έτσι ξεκίνησε να δουλεύει στον χώρο των ιστιοπλοϊκών σκαφών και παράλληλα να φωτογραφίζει τη θάλασσα και τα ζώα της! Μετά από πολλά χρόνια ερασιτεχνικής ενασχόλησης με τη φωτογραφία και ατελείωτα βράδια στον σκοτεινό θάλαμο, πλέον ασχολείται ημι-επαγγελματικά με τη φωτογραφία, καθώς πουλάει φωτογραφίες του κυρίως μέσω των διαφόρων photo sites (Shutterstock, iStock, 500px, κλπ). Τέλος, πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε Διεθνείς και Ελληνικούς διαγωνισμούς. 

 

Μία από τις πιο πρόσφατες λήψεις του λοιπόν, κίνησαν το ενδιαφέρον των συντακτών του Photo Contest και σε αυτό το άρθρο κλήθηκε να μας μεταφέρει την ιστορία πίσω από αυτή την ενδιαφέρουσα εικόνα. 

 

 

Ο Αντώνης Λεμονάκης γράφει για το photocontest.gr:


"Σχεδόν σε όλα τα ταξίδια μου στη θάλασσα έχω παρέα τα δελφίνια και έτσι έμαθα να τα φωτογραφίζω. Σε ένα από τα άρθρα μου στο περιοδικό «Φωτογράφος» με τίτλο «Ελεύθερα δελφίνια», τονίζω το "ελεύθερα" όχι μόνο γιατί το να φωτογραφίσει κανείς σε δελφινάριο είναι εύκολο, αλλά και γιατί προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει ποτέ και με κανέναν τρόπο να ενισχύουμε την οποιαδήποτε αιχμαλωσία. Μάλιστα, χάρη σε αυτό το άρθρο γνώρισα την επίσης φωτογράφο και «δελφινομανή» σύντροφό μου, τη Σοφία.

Έτσι, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με τη Σοφία και μερικούς φίλους, ξεκίνησαν να μας ακολουθούν πολλά δελφίνια και για πολλές ώρες! Είχαμε τρελαθεί από τη χαρά μας, αφού τα βλέπαμε συνεχώς να κάνουν απίστευτα παιχνίδια. Όπως καταλαβαίνετε, οι κάμερές μας είχαν πήραν φωτιά, δίνοντάς μας πίσω δεκάδες όμορφες λήψεις!

 

 

Όπως σε κάθε φωτογράφιση όμως, έτσι και σε αυτή την περίπτωση μία φωτογραφία είναι αυτή που ξεχωρίζει λίγο παραπάνω.

Η συγκεκριμένη λήψη λοιπόν τραβήχτηκε με την «μικρούλα» μου Sony a6000 την οποία κουβαλάω πάντα μαζί μου (αν και είμαι Canonάκιας) με φακό 18-200 και με προτεραιότητα ταχύτητας κλειδωμένη στο 1/1600 ώστε να πιάνω την μεγάλη ταχύτητα των "θαλάσσιων αγγέλων". 

 

 

Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει ελάχιστη επεξεργασία και καθόλου crop!

Τα δελφίνια βγαίνουν από το νερό για να αναπνεύσουν, ξεκινώντας την εκπνοή πριν βγουν από το νερό, κάνοντας μπουρμπουλήθρες. Εδώ αυτό φαίνεται καθαρά, με την μυτούλα του μόλις να βγαίνει από το νερό, δίνοντας και αυτό το μαγικό «ξάσπρισμα» του μπλε νερού γύρω της"

 

 

Αυτή ήταν λοιπόν η ιστορία του Αντώνη, συνοδευόμενη με τις υπέροχες λήψεις του. 

Περισσότερη δουλειά τού Αντώνη Λεμονάκη μπορείτε να βρείτε στο προφίλ του στο 500px ή στο ShutterStock.