Ακόμη μία νέα λειτουργία του Instagram έρχεται για τους χρήστες οι οποίοι έχουν public λογαριασμό. Σε αντίθεση με τα private accounts, οι δημόσιοι λογαριασμοί δεν μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στο ποιος τους ακολουθεί. 

Ακριβώς για αυτό τον λόγο το Instagram δοκιμάζει τη δυνατότητα αφαίρεσης followers. Έτσι δημιουργεί μία μέση λύση μεταξύ block και private λογαριασμού η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες των δημόσιων προφίλ, να μπορούν να επιλέγουν ποιοι θέλουν να τους ακολουθούν και ποιοι όχι.

 

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χρήστες που θα αφαιρείτε δεν θα ενημερώνονται από κάποια ειδοποίηση ή κάτι παρόμοιο. Η λειτουργία αυτή βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και δοκιμάζεται σε λίγους λογαριασμούς για την ώρα.

Για να δείτε αν έχετε διαθέσιμη τη νέα δυνατότητα, πηγαίνετε στους followers και μετά επιλέγετε το εικονίδιο με τις τρεις κάθετες τελείες στα δεξιά του ονόματος που θέλετε να αφαιρέσετε. Από εκεί θα μπορείτε να αφαιρέσετε το συγκεκριμένο άτομο από τους followers σας.

Σας φαίνεται χρήσιμο αυτό το χαρακτηριστικό; Υπάρχουν λογαριασμοί που σας "ενοχλούν" ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θα θέλατε να αφαιρέσετε; Πείτε μας στα σχόλια!