Αρκετοί είναι οι φωτογράφοι οι οποίοι επηρεασμένοι από τη φωτογραφία, ξεκίνησαν στην συνέχεια να ασχολούνται και με το βίντεο. Πολλοί όμως διστάζουν ή δεν τους τραβάει το ίδιο ο κόσμος του βίντεο.

Όπως κι αν έχει, το βίντεο μπορεί πολλές φορές να μας βοηθήσει να προωθήσουμε τη δουλειά μας, να αναδείξουμε ή να πούμε μία ιστορία, καλύτερα από μία φωτογραφία. Ο κόσμος των social media κατευθύνεται ολοένα και πιο πολύ στα βίντεο. Αν εκμεταλλευτούμε κατάλληλα κάτι τέτοιο, μπορούμε πολύ εύκολα να ξεχωρίσουμε και να προωθήσουμε τα προφίλ μας στα κοινωνικά μας δίκτυα.

Παρακάτω παραθέτω μερικά παραδείγματα στα οποία η σωστή χρήση των βίντεο μπορεί να μας ωφελήσει 

 

1. Βοηθάει στην προώθηση και την ανάπτυξη των social media.

Μερικά Facebook Lives και μερικά Instagram Stories με ένα gimbal ή άλλου είδους παρόμοιου εξοπλισμού, μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των κοινωνικών σας δικτύων. Η διάδραση με τους φίλους ή τους followers σας είναι σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξη και στη συνεχή επαφή με αυτούς.

 

2. Δημιουργήστε backstage videos.

Τραβήξτε εσείς ή κάποιος φίλος σας backstage υλικό από μία φωτογράφισή σας και μοιραστείτε το με πελάτες, συνεργάτες ή φίλους. Αυτό θα βοηθήσει στο να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζεστε, να πάρουν μία γεύση από το workflow σας και πιθανόν να σας πλησιάσουν για μία επαγγελματική δουλειά.

 

3. Κάντε Vlogs

Μέσα από τα vlogs μπορείτε να δημιουργήσετε μία πιο άμεση και φιλική σχέση με τα άτομα που συνδέεστε, καθώς και να μοιραστείτε εμπειρίες, ιδέες και συμβουλές. 

 

4. Κινηματογραφίστε τις διακοπές

Ωραίες οι φωτογραφίες δεν λέω. Αλλά γιατί όχι και μερικά ωραία μικρά κλιπάκια με κινηματογραφιστικό ενδιαφέρον; Ένα ωραίο "after movie" των διακοπών σας σίγουρα θα αρέσει στους followers σας.

 

5. Κάντε μερικά μικρά Tutorials

Μοιραστείτε κάποιες από τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει και βοηθήστε τα άτομα που σας ακολουθούν. Αυτό θα αναπτύξει την εμπιστοσύνη που έχουν για εσάς και σίγουρα θα βελτιώσετε την εικόνα σας προς αυτούς.

 

Αυτές ήταν 5 βασικές συμβουλές όπου δημιουργώντας ένα απλό βίντεο μπορεί να σε βοηθήσει να προωθήσεις το brand και τη δουλειά σου.