Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της EΔΙΠΤ, η πρώτη συνέντευξη τύπου της κοινότητας του Photo Contest. Εκπρόσωποι της ελληνικής φωτογραφικής και διαφημιστικής αγοράς, και των ΜΜΕ έδωσαν το παρών: Ανάμεσά τους οι Μενέλαος Μελετζής (Σύμβουλος Εκδόσεων της Nexus Publications και του περιοδικού Photonet, που ήταν υποστηρικτές του event) Πέννυ Καλύβα (Α’ Αντιπρόεδρος ΕΔΙΠΤ), Γαβριήλ Νικολαΐδης - Σταύρος Κωνσταντινόπουλος (Fujifilm Hellas A.E.), Γιώργος Πεπονάκης (One Team), Γιάννης Ριζομάρκου (Orama Studies), Πέτρος Αγκοπιάν (Μέλος ΔΣ ΣΕΚΑΦ / εκπρόσωπος της αλυσίδας φωτογραφικών καταστημάτων Φωτοδεσμός) Βαγγέλης Χαραλάμπους (Βe Βest) και πολλοί άλλοι.

 

 

Στις ομιλίες μας, παρουσιάσαμε αναλυτικά τους σταθμούς της πορείας της κοινότητας μας, από την αφετηρία της, το 2011, μέχρι σήμερα, που αριθμεί 18.000 εγγεγραμμένα και ενεργά μέλη, 2.000.000 views στο photocontest.gr, 21.000 likes στο Facebook και 150.000 φωτογραφίες στο #photocontest.gr (Ιnstagram).

 

 

Στη συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση του εντελώς ανανεωμένου www.photocontest.gr. H μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενη μορφή του, είναι η σελίδα «Ροή», γνωστή στα social media και ως «News Feed».

Πρόκειται για τη σελίδα στην οποία ο χρήστης μπορεί να δει τις δραστηριότητες αυτών που ακολουθεί, τα νέα άρθρα, τους νέους διαγωνισμούς και οτιδήποτε με το οποίο μπορεί να έχει μια διάδραση. Μπορεί επίσης να δηλώσει ποιες φωτογραφίες τού αρέσουν, να σχολιάσει όποιες επιθυμεί, αλλά και να πει την άποψή του για ένα άρθρο. Με την προσθήκη αυτής της σελίδας, μπορούμε πλέον να πούμε ότι το Photo Contest λειτουργεί ως ένα «Facebook για φωτογράφους»!

Παράλληλα με το ανανεωμένο site, παρουσιάστηκε και το ολοκαίνουριο Photo Contest Νewsletter: ένας κλασικός, αλλά πάντα αποτελεσματικός τρόπος για την προσωπική ενημέρωση κάθε χρήστη (γραφείτε εδώ). Το Νewsletter θα αποστέλλεται, εβδομαδιαία, κάθε Τετάρτη, σε κάθε έναν από τα 18.000 μέλη της κοινότητας μέσω email, με αφετηρία τη σημερινή ημέρα!

 

 

Mια πολύ σημαντική είδηση που προέκυψε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου είναι πως με σύμπραξη του Photo Contest, του Photonet, της ΕΔIΠΤ (στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας της τελευταίας να στηρίξει τα έντυπα ΜΜΕ) και με την υποστήριξη της Fujifilm Hellas, θα σχεδιαστεί άμεσα ένας νέος φωτογραφικός διαγωνισμός με αντικείμενο την εκτυπωμένη σε φωτογραφικό χαρτί λήψη! Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά θα λάβετε με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 

 

Στην ομιλία με την οποία άνοιξε η εκδήλωση, ο κ. Μελετζής τόνισε πως «Σήμερα που όλοι λυπούνται, κριτικάρουν και κάποιοι κατηγορούν ακόμα τους νέους μας, ότι εγκαταλείπουν την χώρα, αναζητώντας αλλού την επαγγελματική τους αποκατάσταση, αυτά τα δύο νέα παιδιά αποδεικνύουν περίτρανα πως εάν έχεις αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, αλλά και πίστη στις δυνάμεις σου, μπορείς να πετύχεις πολλά!»

 

 

Τέλος, στο δικό του χαιρετισμό, ο κ. Γαβριήλ Νικολαΐδης (Marketing and Sales Manager Consumer Products, Fujifilm Hellas), αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στους τομείς δραστηριότητας της εταιρίας (φωτογραφικά, προϊόντα γραφικών τεχνών, ακτινογραφικά, μαγνητικά και smarthome προϊόντα) τόνισε πως: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασία με τους νέους μας συνεργάτες του Photo Contest. Θα επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία διότι οι νέοι βελτιώνονται συνεχώς, και μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.»

(Φωτογραφίες: Πέτρος Λιαρόπουλος)