Η Manfrotto, γνωστή στον χώρο της φωτογραφίας για τα τρίποδα, τα φώτα και τα αξεσουάρ, ανακοίνωσε την κυκλοφορία καρτών μνήμης με αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Η Ιταλική εταιρεία μπαίνει δυναμικά στον χώρο και έρχεται να ανταγωνιστεί τις "σκληρές" κάρτες μνήμης που είχε παρουσιάσει η Sony πριν περίπου έναν χρόνο.

Οι ονομαζόμενες "Pro Rugged", οι "πιο σκληρές στον κόσμο" κάρτες της Manfrotto είναι διαθέσιμες σε SD, microSD και CFExpress.

 

 

Οι SD μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασίες από -25 έως και 85 βαθμούς Κελσίου και σύμφωνα με την Manfrotto είναι τρεις φορές πιο ανθεκτικές σε χτυπήματα σε σχέση με τις "απλές" κάρτες SD/microSD, αφού αντέχουν 20 κιλά δύναμης κρούσης.

 

 

Αποτελούνται από ένα μονοκόματο μέρος το οποίο προστατεύει τις επαφές από τον εξωτερικό κόσμο. "Οι SD και microSD κάρτες είναι αδιάβροχες, έχουν αντοχή στη σκόνη και μπορούν να διατηρηθούν βυθισμένες στο νερό για έως και 72 ώρες" (οι CF δεν είναι αδιάβροχες), αναφέρει χαρακτηριστικά η Manfrotto για την παρθενική της κυκλοφορία στις κάρτες μνήμης.

 

 

Οι CF μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες από 0 έως και 70 βαθμούς Κελσίου και έχουν αντοχή 36 κιλών δύναμης.

Στα των ταχυτήτων εγγραφής, οι SD διαβάζουν και γράφουν στα 280 και 250 MBs, οι microSD στα 90 MBs και οι CF στα 160 και 130 MBs. Oι SD διαθέτουν κλάση V90 και ενδείκνυνται για καταγραφή βίντεο ανάλυσης και , ενώ οι microSD διαθέτουν V30 και μπορούν να καταγράψουν βίντεο ανάλυσης έως 4Κ.

 

 

Οι Manfrotto Pro Rugged είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Manfrotto με τις εξής μειωμένες κατά 50% τιμές: 115 και 225 δολάρια για SD των 64 και 128GB αντίστοιχα, 32 και 42 δολάρια για microSD των 64 και 128GB αντίστοιχα, 80 και 150 δολάρια για CFExrpess των 64 και 180 δολάρια.