Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε με τις περίπτωση όπου οι δύο λατρείες γίνονται μία, και αναφέρομαι φυσικά στη φωτογραφία και... το φαγητό!

Δεν είναι εύκολο να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό το είδος φωτογραφίας. Χρειάζεται αρκετή υπομονή, έμπνευση, μελέτη, αλλά και πολλές γαστρονομικές γνώσεις! Επίσης, η φαντασία είναι ένα απαραίτητο προσόν για να δημιουργήσεις σωστές συνθέσεις. 

Όπως και να έχει, θα προσπαθήσω να σας εμπνεύσω και να σας παρακινήσω να φωτογραφίσετε, να πειραματιστείτε και να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό Food Photography!

 

 

Αν το θέμα σου είναι το ψάρι, δεν μπορείς να το βάλεις στο ίδιο κάδρο με ένα κόκκινο ξηρό κρασί. Όπως επίσης δεν μπορείς να αρκεστείς μόνο στα φυσιολογικά επίπεδα ψησίματος. Το ψάρι για να φαίνεται λαχταριστό σε μία φωτογραφία πρέπει να είναι σχεδόν άψητο.

Για να φτάσεις όμως στο επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζονται πολλές ώρες προσπάθειας, έτσι ώστε να έχεις το φαγητό στην κατάσταση που το επιθυμείς.

 

 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα εκπληκτικό παράδειγμα αληθοφάνειας. Βλέποντας τις τελικές εικόνες το μόνο που βλέπεις είναι ένα παγωμένο ρόφημα, μια καταπληκτική μακαρονάδα και μερικά ζουμερά pancakes, αλλά δεν είναι έτσι! 

Γιατί ο απώτερος σκοπός στο food photography είναι να φαίνεται όσο πιο εντυπωσιακό και λαχταριστό γίνεται το φαγητό. Οι τρόποι όμως για να το καταφέρεις αυτό είναι συνήθως όπως οι παρακάτω:

 

 

Ένα tutorial βίντεο του Skyler Bur από τη σελίδα του. Προσπάθησε να είσαι δημιουργικός, γρήγορος και να έχεις αρκετές εναλλακτικές. Το βίντεο σού δείχνει πώς να κάνεις πιο λαχταριστά τα φαγητά που φωτογραφίζεις. Σε επόμενο άρθρο θα σας δείξω πώς να κάνεις σωστή φωτογραφία φαγητού.

Καλές λήψεις και προσοχή στη δοκιμή!

Πηγή: fstoppers