Η DJI παρουσίασε το νέο Ronin-SC ένα ελαφρύτερο και μικρότερο gimbal. Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καταναλωτών η εταιρεία σχεδίασε ένα gimbal που απευθύνεται αποκλειστικά σε κατόχους mirrorless. Να σημειωθεί πως το νέο αυτό μοντέλο δεν ήρθε για να αντικαταστήσει το Ronin S, αλλά για να επεκτείνει την γκάμα προϊόντων της.

Πιο συγκεκριμένα έχει βάρος μόλις 1,1kg και διαστάσεις 220x200x75mm. Ωστόσο το μικρό του μέγεθος και βάρος δεν συνεπάγεται τη μείωση της μπαταρίας, καθώς φτάνει τις 11 ώρες αυτονομίας. Όπως προαναφέρθηκε είναι σχεδιασμένο για κάμερες με μικρότερο βάρος που μεταφράζεται σε βάρος μικρότερο ή ίσο των 2 κιλών. Μπορείτε να δείτε εδώ ποια μοντέλα και φακούς υποστηρίζει.

 

 

Η DJI ισχυρίζεται πως παρά το μικρό του μέγεθος δεν χάνει την ποιότητα σταθεροποίησης που έχει το μεγαλύτερο Ronin S, ωστόσο συνδυαστικά αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδανικό για λήψη αθλητικού βίντεο. Όπως σε πάρα πολλά μοντέλα της εταιρείας, έτσι κι εδώ, συναντάμε τις λειτουργίες Panorama, Timelapse, Motionlapse και Active Track 3.0.

Κάτι που έρχεται ανανεωμένο είναι η λειτουργίες και δυνατότητες χειρισμού που μπορεί πλέον να έχει κάποιος από το κινητό του. Υπάρχει το Force Mobile, μια εφαρμογή που μπορεί να εγκαταστήσει κάποιος στο κινητό του και να δουλεύει με αντίστοιχο τρόπο όπως το Force Pro. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει live view μέσω του Ronin App, αλλά και το Motion Control όπου επιλέγεται από το κινητό προς τα ποια κατεύθυνση θα κινηθεί το gimbal.

Το Ronin-SC είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην τιμή των 359€ η βασική έκδοση και 459€ η Pro Combo έκδοση.

 

Φωτογραφίες βασικής έκδοσης:

Pro Combo έκδοση: