Η οικογένεια Art της Sigma έχει αγαπηθεί από τους φωτογράφους και η εταιρεία φροντίζει να την ανανεώνει και να την αναβαθμίζει με εξαιρετικούς φακούς. Νέο μέλος της οικογένειας αποτελεί ο Sigma 105mm f/1.4 Art, τον οποίο η ίδια η Sigma χαρακτηρίζει ως "The Bokeh Master".

Σχεδιασμένος με φροντίδα ώστε οι περιοχές εντός και εκτός εστίασης να είναι εξίσου ικανοποιητικές στο μάτι, αυτός ο φακός είναι πραγματικά master του bokeh.

 

 

 

Ο φακός αποτελείται από 17 οπτικά στοιχεία σε 12 ομάδες, ένας ασυνήθιστος αριθμός στοιχείων για φακό σταθερού διαφράγματος, όπως αναφέρει η Sigma. Για να επιτευχθεί η -όσο γίνεται- μεγαλύτερη είσοδος φωτός, το μπροστινό κρύσταλλο του φακού δέχεται φίλτρο 105mm(!) και το παρασολέιγ είναι αρκετά μεγάλο.

Μιλώντας για το παρασολέιγ (lens hood), δεν είναι κατασκευασμένο από ABS ως συνήθως αλλά από πλαστικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα. Ανθρακόνημα δηλαδή, υλικό το οποίο συναντάμε σε αεροπλάνα, super cars αλλά και σε φωτογραφικά τρίποδα.

 

Σε άλλα χαρακτηριστικά, ο φακός διαθέτει προστασία από σκόνη και νερό, ακαριαία εστίαση, αφαιρούμενο δαχτυλίδι για τρίποδο και ενισχυμένο mount. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι στο 1 μέτρο, ενώ ο φακός εκτείνεται στα 13,2 εκατοστά και ζυγίζει ~1600 γραμμάρια.

Ο Sigma 105mm f/1.4 Art θα είναι διαθέσιμος για συστήματα Canon EF, Nikon F, Sigma SA, και Sony E, με τη διαθεσιμότητα και την τιμή να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

 

 

Ακολουθούν δείγματα φωτογραφιών τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε σε υψηλή ανάλυση:

 

 

 

Πηγή: PetaPixel