Γενικές Πληροφορίες

Σχετικά με το Photo Contest

Το Photo Contest είναι η πρώτη ελληνική φωτογραφική κοινότητα που δημιουργήθηκε με σκοπό την διεξαγωγή εβδομαδιαίων διαγωνισμών φωτογραφίας, μέσα από τους οποίους οι διαγωνιζόμενοι φωτογράφοι μπορούν να μοιράζονται τις ιδέες τους, προκειμένου να αναδεικνύονται δημιουργικά οι ικανότητές τους στο θέμα αυτό.

Μέσα από τη σελίδα μας έχετε τη δυνατότητα να δείξετε σε περισσότερα άτομα τη δουλειά σας, να συγκρίνετε τις ικανότητές σας, να βελτιωθείτε μέσα από τους διαγωνισμούς που συμμετέχετε και να κερδίσετε πολλά φωτογραφικά δώρα!

Εβδομαδιαίοι διαγωνισμοί φωτογραφίας

Οι εβδομαδιαίοι διαγωνισμοί φωτογραφίας διεξάγονται από Κυριακή σε Κυριακή και διαρκούν μία εβδομάδα ο καθένας. Συνεπώς, μετά την ανακοίνωση του θέματος του νέου διαγωνισμού, έχετε 7 ημέρες για να ανεβάσετε τη συμμετοχή σας, η οποία πρέπει να πληρεί τους όρους συμμετοχής. Την επόμενη Κυριακή, μόλις λήξει η διορία, ανακοινώνεται το θέμα τού επόμενου διαγωνισμού, ανεβαίνουν οι συμμετοχές τού τρέχοντος για ψηφοφορία και ανακοινώνεται ο νικητής τού προηγούμενου διαγωνισμού!

Τον τελικό λόγο για τις 3 πρώτες θέσεις έχει η ομάδα τού Photo Contest, επιλέγοντας τους νικητές ανάμεσα στις τρεις φωτογραφίες με τους περισσότερους ψήφους, που εσείς έχετε αναδείξει! Οι νικήτριες φωτογραφίες τοποθετούνται στο κεντρικό banner τού photocontest.gr και φτάνουν στα μάτια χιλιάδων φωτογράφων καθώς δημοσιεύονται σε Facebook, Instagram, Behance και Twitter, κερδίζοντας έτσι μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες!

Μηνιαίοι διαγωνισμοί φωτογραφίας

Οι μηνιαίοι διαγωνισμοί φωτογραφίας διεξάγονται σε συνεργασία με το περιοδικό Photonet σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από τη σελίδα μας και τα social media του Photo Contest και της Nexus Publications. Όσο διαρκεί ο διαγωνισμός, έχετε το δικαίωμα να ανεβάσετε τη συμμετοχή σας, η οποία πρέπει να πληρoί τους όρους συμμετοχής και έχετε τη δυνατότητα να τη δείτε online μόλις εγκριθεί.

Ο νικητής βγαίνει από την κριτική επιτροπή, επικεφαλής τής οποίας είναι ο Μενέλαος Μελετζής, ο οποίος διαθέτει 35η εμπειρία συμμετοχής σε αντίστοιχες επιτροπές ελληνικών και διεθνών διαγωνισμών. Μέλη θα είναι τόσο οι συνεργάτες του περιοδικού Photonet, όσο και καταξιωμένοι επαγγελματίες φωτογράφοι που φιλοξενούνται από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τής Nexus Publications. Οι νικήτριες φωτογραφίες θα κερδίζουν πλούσια φωτογραφικά δώρα και μία θέση στο επόμενο τεύχος τού περιοδικού!

Απορίες;

Έχετε ακόμα απορίες για τον τρόπο διεξαγωγής των διαγωνισμών; Ρίξτε και μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις συχνές ερωτήσεις και αν δεν σας λυθούν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@photocontest.gr.