Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Σαν πρώτο διαγωνισμό της νέας σεζόν, αποφασίσαμε να σας βάλουμε ένα κλασσικό φωτογραφικό θέμα, που όπως πάντα χωράει πάρα πολύ πειραματισμό, φαντασία και δημιουργικότητα. Ο διαγωνισμός πορτραίτου λοιπόν, έτρεξε για σχεδόν ένα μήνα και όπως ήταν αναμενόμενο, οι φωτογραφίες ήταν πάρα πολλές.

 

Οι συμμετοχές

Συγκεκριμένα, περισσότερες από 870 φωτογραφίες διαγωνίστηκαν στη φωτογραφία πορτραίτου, ξεπερνώντας για τα καλά το επίπεδο του περσινού αντίστοιχου διαγωνισμού. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γεγονός για εμάς! Η φωτογραφική εξέλιξη του καθενός ξεχωριστά αλλά και του γενικού συνόλου σαν φωτογραφική κοινότητα, είναι ο πρωταρχικός μας στόχος και μας γεμίζει πραγματική χαρά.

 

Η ανάδειξη των νικητών

Για την ανάδειξη των νικητήριων λήψεων, όπως πάντα, υπεύθυνη ήταν η κριτική επιτροπή. Να σημειώσουμε πως η βοήθεια του Πάνου Άστορ Κόφφα, μέλος της ομάδας του Photo Contest, ήταν πολύτιμη, μιας που η γνώσεις του και η δουλειά του γύρω από τη φωτογραφία πορτραίτων, μιλάει από μόνη της.  

Γι αυτό τον λόγο εξάλλου ήταν καλεσμένος και στην πρώτη εκπομπή της 3η σεζόν Photolive, όπου εκεί πρωτό-ανακοινώθηκαν ζωντανά και οι νικητές του διαγωνισμού, την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου και ώρα 21:30. Θεατές και συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολύτιμες συμβουλές και σχόλια από τον Πάνο Άστορ, σχετικά με κάθε μία λήψη, αλλά και γενικότερα γύρω από τη φωτογραφία πορτραίτου.

 

Μπορείτε να δείτε την σχετική εκπομπή και να ακούσετε τα σχόλια που σύλλεξε κάθε μία από τις νικήτριες φωτογραφίες, στο παρακάτω player ή στο κανάλι μας στο YouTube.

 

Ο χορηγός και τα δώρα

Το MyCamera.gr ήταν ο χορηγός του συγκεκριμένου διαγωνισμού δίνοντας από ένα φωτογραφικό λουρί δώρο στους 10 νικητές του διαγωνισμού!

Τα φωτογραφικά λουριά, παύουν να είναι βαρετά! Στο www.mycamera.gr θα βρείτε δεκάδες σχέδια και χρώματα για να ανανεώσετε την φωτογραφική σας εμφάνιση, με ένα κλικ!

 

 

Ο επόμενος διαγωνισμός

Ανακοινώθηκε ο νέος διαγωνισμός και βρίσκεται ήδη online! Το θέμα αυτού: Rainy Days!

Ήρθε ο καιρός να ασχοληθούμε - και να φωτογραφήσουμε - τη βροχή! Οι φωτογράφοι θα πρέπει να βλέπουν τη βροχή ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό τους, καθώς ένας βροχερός καιρός μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακό μαλακό φως και αντανακλάσεις σε συνδυασμό με ιδιαίτερα χρώματα!

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, ντυθείτε καλά και βγείτε έξω να φωτογραφίσετε, πάντα με προσοχή στον φωτογραφικό σας εξοπλισμό Καλές βροχερές λήψεις!

Δηλώστε συμμετοχή στον link του διαγωνισμού.

 

Παρακάτω λοιπόν, σας παρουσιάζουμε την δεκάδα που ξεχώρισε και αναδείχθηκε από το πλήθος των συμμετοχών. Οι φωτογραφίες παρουσιάζονται με τυχαία σειρά και θεωρούνται όλες νικήτριες.

Πατώντας στα ονόματα των νικητών, μπορείτε να επισκεφθείτε το προφίλ τού εκάστοτε δημιουργού, ώστε να δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό του.

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Alexia Voulgari

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Giorgos Soumelidis

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Νάσια Στουραΐτη

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη ΓΚΑΡΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΑΝ

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Όλγα Στρεβ.

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Αρχοντία Μαρία Μαδώνη

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Vicky Markolefa

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Μαρία Καρκαβίλλα

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Konstantinos Zilos

 

Η φωτογραφία ανήκει στο χρήστη Ορέστης Φώκος

 

Ακολουθήστε τους φωτογράφους που σας αρέσουν και ενημερωθείτε για τους ενεργούς διαγωνισμούς στην σελίδα των διαγωνισμών!