Συχνές Ερωτήσεις

Πώς και πότε διεξάγεται κάθε διαγωνισμός φωτογραφίας;

Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής των διαγωνισμών θα βρεις εδώ. Παρακάτω απαντάμε πιο συνοπτικά σε συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε.

Κάθε πότε ξεκινάει καινούριος διαγωνισμός φωτογραφίας;

• Οι εβδομαδιαίοι διαγωνισμοί διεξάγονται από Κυριακή σε Κυριακή!

• Οι μηνιαίοι διαγωνισμοί δεν έχουν σταθερή ημερομηνία μέσα στο μήνα, θα ανακοινώνονται στο photocontest.gr και στα Social Media του Photo Contest.

Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Για να δηλώσετε συμμετοχή αρκεί η δημιουργία ενός προφίλ στη σελίδα μας και στη συνέχεια να ανεβάσετε μία φωτογραφία στο άλμπουμ του τρέχοντος εβδομαδιαίου ή μηνιαίου διαγωνισμού. Η φωτογραφία σας θα πρέπει να πληροί τους όρους συμμετοχής.

Πότε θα μπορώ να δω online τη φωτογραφία μου;

• Στους εβδομαδιαίους διαγωνισμούς, οι συμμετοχές ανεβαίνουν όλες μαζί κάθε Κυριακή, δηλαδή μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του θέματος, ώστε να αρχίσει το στάδιο της ψηφοφορίας.

• Στους μηνιαίους διαγωνισμούς, οι συμμετοχές είναι φανερές από τη στιγμή που ανεβαίνουν και εγκρίνονται. Στα προφίλ των χρηστών, ωστόσο, εμφανίζονται μόλις ανακοινωθούν οι νικητές του διαγωνισμού.

Με πόσες φωτογραφίες μπορώ να συμμετέχω;

Μέχρι μία φωτογραφία έχετε τη δυνατότητα να ανεβάσετε σε κάθε διαγωνισμό. Εξαιρούνται συγκεκριμένοι διαγωνισμοί στους οποίους αναφέρεται το ανώτατο όριο των φωτογραφιών.

Προσπαθώ να ανεβάσω τη φωτογραφία μου και δεν μπορώ

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την υποβολή τής συμμετοχής σας, βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία σας είναι κάτω από 4ΜΒ. Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα, δοκιμάστε να μικρύνεται κι άλλο το μέγεθος του αρχείου.

Μου εμφανίζεται το μήνυμα "Η σελίδα του κεντρικού υπολογιστή δεν λειτουργεί"

Σε αυτή την περίπτωση, και αφότου έχετε βεβαιωθεί ότι το μέγεθος της φωτογραφίας σας είναι κάτω από 4ΜΒ, δοκιμάστε να μειώσετε το dpi στα 72 και ξαναπροσπαθήστε.

Τί σημαίνει το "εμφανίσεις" στο προφίλ μου;

Το στοιχείο αυτό δηλώνει τον συνολικό αριθμό εμφανίσεων των συμμετοχών σας. Δηλαδή: αν έχετε ανεβάσει δύο φωτογραφίες και η μία έχει 20 εμφανίσεις και η άλλη 30, ο αριθμός στο "εμφανίσεις" του προφίλ σας θα δείχνει 50. Το ίδιο ισχύει και για τα snaps.

Πώς βγαίνει ο νικητής;

• Για τους εβδομαδιαίους διαγωνισμούς λειτουργεί ένα σύστημα ψηφοφορίας. Κάτω από κάθε φωτογραφία υπάρχει ένα κουμπί "snap", το οποίο λειτουργεί ως vote. Κάνοντας snap σε μία φωτογραφία, δηλώνεις ότι σου αρέσει και την ψηφίζεις. Προϋπόθεση για να μετρήσει η ψήφος σου είναι να ψηφίσεις έναν ελάχιστο αριθμό συμμετοχών, κάτι για το οποίο ενημερώνεσαι αυτόματα τη στιγμή που πατάς το κουμπί. Η ομάδα του Photo Contest επιλέγει τη νικήτρια φωτογραφία, ανάμεσα στις πρώτες τρεις που εσείς έχετε ψηφίσει!

• Στους μηνιαίους διαγωνισμούς δεν υπάρχει διαδικασία ψηφοφορίας, οι νικητές βγαίνουν από την κριτική επιτροπή του περιοδικού Photonet.

Τί κερδίζει ο νικητής;

• Για τους εβδομαδιαίους διαγωνισμούς δεν υπάρχουν υλικά έπαθλα! Οι νικήτριες φωτογραφίες κερδίζουν προβολή, αναγνώριση και μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες, καθώς μπαίνουν στο αρχικό banner του photocontest.gr, αλλά και σε όλα τα social media του Photo Contest.

• Στους μηνιαίους διαγωνισμούς τα δώρα που θα προσφέρονται θα περιλαμβάνουν βιβλία, συνδρομές και gadgets και θα αποτελούν προσφορά τής Nexus Publications.

Έχω περισσότερες ερωτήσεις!

Στείλε μας τις απορίες σου στο info@photocontest.gr ή επικοινώνησε μαζί μας εδώ!