Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός Statues ήταν το 30ός διαγωνισμός που γίνεται υπό τη χορηγία του περιοδικού Photonet, που σημαίνει ότι οι νικητές έχουν την ευκαιρία να δουν τις λήψεις τους εκτυπωμένες στο μεγαλύτερο φωτογραφικό περιοδικό της χώρας. Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός αυτό βρίσκεται στο τεύχος 220.

Σε μια χώρα με τόσες χιλιάδες χρόνια ιστορίας όπως η Ελλάδα, η συγκεκριμένη κατηγορία λήψεων, έχει προφανώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Είτε σε υπαίθριους χώρους, είτε σε μουσεία, σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχουν ευκαιρίες λήψεων αγαλμάτων. Φυσικά, οι αντίστοιχες ευκαιρίες δεν λείπουν ούτε από μία πιθανή εξόρμηση στο εξωτερικό. Τις εκμεταλλευτήκατε κατά τον καλύτερο τρόπο, όπως μαρτυρούν οι 400 συμμετοχές που λάβαμε.

 

Οι νικητές και οι νικήτριες λήψεις

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους τρεις μεγάλους νικητές, και την αντίστοιχη κριτική της φωτογραφίας τους, οι οποίοι κερδίζουν και τα σχετικά βραβεία του διαγωνισμού και στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ακόμη 11 λήψεις που ξεχώρισαν από τις εκατοντάδες συμμετοχές.

Πατώντας στα ονόματα των νικητών, μπορείτε να επισκεφθείτε το προφίλ τού εκάστοτε δημιουργού, ώστε να δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό του. Απολαύστε!

 

1η θέση - Μιχάλης Καλόγνωμος

Κριτική φωτογραφίας:

"Ο φωτογράφος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ό,τι είχε να του προσφέρει η σκηνή που είχε απέναντί του. Εντόπισε πολύ εύστοχα τη σκιά, όπως αυτή προβάλλεται στον τοίχο από πίσω, και στη συνέχεια περίμενε υπομονετικά να περάσει ένα άτομο ώστε να το αποτυπώσει την κατάλληλη χρονική στιγμή με σκοπό να δημιουργήσει αυτό το οπτικό παιχνίδι. Σε αυτό συνέβαλε αρκετά το γεγονός ότι στο κάδρο συμπεριέλαβε μόνο αυτά τα δύο στοιχεία: δηλαδή το άγαλμα και τον περαστικό."

 

2η θέση - Μιχάλης Πατάκος

Κριτική φωτογραφίας:

"Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στη φωτογραφία αυτή, η οποία δημιουργείται από το πλαϊνό φως που εισέρχεται από το παράθυρο ψηλά. Η γωνία υπό την οποία πέφτει το φως πάνω στα αγάλματα, δημιουργεί καταπληκτικές σκιές, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και το κάδρο που επέλεξε ο φωτογράφος, κάνοντας το φως να μοιάζει σαν να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σκηνής που διαδραματίζεται από τα αγάλματα."

 

3η θέση - Ειρήνη Κεφάλα

Κριτική φωτογραφίας

"Η φωτογράφος εδώ επέλεξε ένα κάδρο το οποίο δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι: κάνει το άγαλμα να αποτελεί κομμάτι τού κοινού, δημιουργώντας ένα ακόμη (πρωτότυπο) οπτικό παιχνίδι. Για να το πετύχει αυτό έχει φέρει το κεφάλι του αγάλματος στο ίδιο ύψος με των ανθρώπων στον χώρο, έχοντας συμπεριλάβει αρκετό κομμάτι από τον περιβάλλοντα χώρο, προσφέροντας έτσι μία «σκηνή» στο άγαλμά του ώστε να πρωταγωνιστήσει σε αυτή."

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ακόμη 11 φωτογραφίες που ξεχώρισαν από τις εκατοντάδες λήψεις του διαγωνισμού! Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Νέλλη Α.

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη lelos pinelos

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Andreas Kalavrouziotis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Ηλίας Ν. Παπανικολάου

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Alda Stefa

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Stavros Michos

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Nick Georgiadis

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Irene Isichou

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Άννα Παπαδημητρίου

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Yannis Darlas

 

Η φωτογραφία ανήκει στον χρήστη Τάσος Χατζηκύρου

 

 

Ενημερωθείτε για τους ενεργούς διαγωνισμούς στην σελίδα των διαγωνισμών!

Πάρτε μέρος και μοιραστείτε τις λήψεις σας με την κοινότητα του Photo Contest.