Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2019 – Η Canon επεκτείνει σήμερα τη σειρά των επαγγελματικών της οθονών (ProfessionalReferenceDisplays) με την κυκλοφορία της DP-V3120, μιας επαγγελματικής οθόνης αναφοράς 31 ιντσών, 4KHDR. Προσφέροντας εκπληκτικής ποιότητας εικόνα με κορυφαία στην κατηγορία μέγιστη φωτεινότητα 2.000 cd/m² (highluminance), λόγο αντίθεσης 2.000.000:1, εξαιρετική ακρίβεια και συνέπεια, ευρύ χρωματικό φάσμα, καθώς και εκτενείς λειτουργίες υποβοήθησης της επίβλεψης καταγραφής HDR, η DP-V3120 είναι η ιδανική οθόνη αναφοράς για επαγγελματίες που δημιουργούν συναρπαστικό περιεχόμενο HighDynamicRange.

 

 

Full-screen φωτεινότητα 2.000 cd/m² με λόγο αντίθεσης 2.000.000:1


Η DP-V3120 αποδίδει κορυφαία, για την κατηγορία της, φωτεινότητα 2.000 cd/m², σε όλη την επιφάνεια της οθόνης, που υποστηρίζεται από το νέας σχεδίασης, πρωτοποριακό σύστημα οπισθοφωτισμού της Canon. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει υψηλής απόδοσης στοιχεία LED, με ακριβή αλγόριθμο ελέγχου LED και προηγμένη επεξεργασία εικόνας, που επιτρέπει στην οθόνη να αποδώσει ελάχιστη φωτεινότητα μαύρου 0,001 cd/m² και εξαιρετικό λόγο αντίθεσης 2.000.000:1 για ακριβή αναπαραγωγή των λεπτομερειών στη σκιά και των φωτεινών περιοχών. Αυτό το σύστημα οπισθοφωτισμού ενσωματώνει έναν πρόσφατα σχεδιασμένο μηχανισμό ψύξης, που επιτρέπει στην οθόνη να αποδίδει υψηλή φωτεινότητα συνεχώς λειτουργώντας αθόρυβα, γεγονός που την καθιστά το ιδανικό εργαλείο για εξοπλισμό αναφοράς. Επιπλέον, το καινοτομικό σύστημα οπισθοφωτισμού της Canonχρησιμοποιεί αισθητήρες σε κάθε σημείο της μονάδας, ενώ η τεχνολογία έξυπνης αυτόματης διόρθωσης επιτρέπει στην οθόνη να διατηρεί ακρίβεια στην εικόνα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. 
 

 

Για απαιτήσεις αρχειακού περιεχομένου


Με την υποστήριξη των συμβατικών 2.2, 2.4, 2.6, και ITUBT.1886 gamma, καθώς και των HDRElectro-OpticalTransferFunctions (EOTF) SMPTEST.2084 και ITU-RBT.2100 (HLG), η DP-V3120 υποστηρίζει επίσης τα ευρεία χρωματικά φάσματα BT.2020 και DCI-P3 με πιστή και συνεπή χρωματική αναπαραγωγή, καλύπτοντας τις απαιτήσεις για παραγωγές τόσο SDR, όσο και HDR.
Η DP-V3120 υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές οθόνης DolbyVision  όπως και τις GeneralMonitorSpecifications και GreyScaleReproduction, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εγκαταστάσεων post-productionDolbyVision. Με αυτό το επίτευγμα, η Canon αποδεικνύει και πάλι την ικανότητά της να υποστηρίζει την αποδοτική παραγωγή υψηλής ποιότητας περιεχομένου HDR και να καλύπτει ποικίλες ανάγκες ροών εργασίας παραγωγής περιεχομένου.

 

 

Εκτεταμένη λειτουργικότητα και διαλειτουργικότητα


Ανταποκρινόμενη στο αίτημα για άριστη απόδοση και αποδοτικότητα στις ροές εργασίας παραγωγής 4KHDR, η DP-V3120 διαθέτει μια σειρά προηγμένων λειτουργιών επίβλεψης HDR για την απεικόνιση των παραμέτρων σήματος HDR, όπως το λευκό αναφοράς - HDRReferencewhite, τις στάθμες σήματος και φωτεινότητας εικόνας για ακριβή βελτιστοποίηση σήματος. Εφοδιασμένη με διεπαφή 12G-SDI, η DP-V3120 μπορεί να υποστηρίξει εικόνα 4Kμέσω ενός μοναδικού καλωδίου SDI. Με τη διεπαφή τεσσάρων 12G-SDI, η οθόνη μπορεί να διαχειριστεί τέσσερις εισόδους 4K, με προβολή σε ταυτόχρονη τετραπλή διαίρεση εικόνας ή μπορεί να ρυθμιστεί με μία μόνο προβολή 4K, εναλλάσσοντας την επιθυμητή είσοδο. Επιπλέον, οι τέσσερις τερματικές διεπαφές 12G-SDIεπιτρέπουν τον χειρισμό μιας μοναδικής εισόδου σήματος 8K.
 

 

Η DP-V3120 υποστηρίζει επίσης το τελευταίο VideoPayloadID με το οποίο αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά μεταφοράς σήματος και μια λειτουργία αυτόματης ρύθμισης - AutoSetting, που δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής στις ρυθμίσεις της κατάστασης εικόνας, αυτομάτως. Παράλληλα, η οθόνη μπορεί να ελεγχθεί από απόσταση μέσω σύνδεσης δικτύου LANπου επιτρέπει την πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του μενού ελέγχου, στις ρυθμίσεις και τη ζεύξη με άλλες οθόνες, καθώς και πρόσβαση σε πληροφορίες ρυθμίσεων εικόνας και σήματος. 

Σήμερα ανακοινώνεται και η EOSC500 MarkII, η επόμενης γενιάς κάμερα CinemaEOSSystem, καθώς και ο τηλεοπτικός φακός  CJ15ex4.3B που μαζί με την DP-V3120, θα παρουσιαστείγια πρώτη φορά, στο περίπτερο της Canon (Αίθουσα 12, Περίπτερο D60) στην έκθεση IBC 2019, μεταξύ 13και17 Σεπτεμβρίου. Η DP-V3120 θα είναι διαθέσιμη από το Νοέμβριο και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
 

 

Βασικά χαρακτηριστικά DP-V3120:


•    Φωτεινότητα 2.000 cd/m² σε όλη την επιφάνεια της οθόνης 
•    Στάθμη φωτεινότητας μαύρου 0.001 cd/m² 
•    Υποστήριξη προτύπου HDREOTF (SMPTEST 2084 / ITU-RBT.2100)
•    Υποστήριξη ευρέως χρωματικού φάσματος DCI‑P3, ITU‑RBT.2020
•    Αθόρυβη λειτουργία
•    Εκτεταμένα στοιχεία επίβλεψης καταγραφής HDR
•    Διεπαφή12G-SDI / HDMI 2.0