Όπως αναφέραμε στο άρθρο ανακοίνωσης του νέου drone DJI FPV, τα racing drones φλερτάρουν ευκολότερα με πτώσεις ή συγκρούσεις σε σχέση με τα "συμβατικά" drones, λόγω των υψηλών ταχυτήτων και των απότομων ελιγμών.

Για τον λόγο αυτό, οι εταιρείες τα εξοπλίζουν με προηγμένα συστήματα ασφαλείας και αισθητήρες αποφυγής αντικειμένων και συγκρούσεων, τα οποία όμως μπορούν κατά περίπτωση να απενεργοποιηθούν για θεαματικές σκηνές δράσεις (δεν προτείνεται σε άπειρους χειριστές).

Μία βασική σκέψη που προκύπτει είναι η ανθεκτικότητα των drones, πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορούν να σπάσουν και να βγουν εκτός λειτουργίας. Το συγκεκριμένο ερώτημα απαντά, με ίσως υπερβολικό -αλλά ρεαλιστικό- τρόπο, ο Alex Assenmacher στο παρακάτω βίντεο. 

Το νέο DJI FPV, αφού απενεργοποιήθηκαν όλοι οι αισθητήρες αποφυγής αντικειμένων και συγκρούσεων, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία σειρά δοκιμασιών, για να αποδείξει την αντοχή του στα "καθημερινά" χτυπήματα που μπορεί να δεχθεί: χτύπημα με μπάλα, πτώση σε θάμνο, μπουγέλο με 2 λίτρα νερό και για το μεγάλο φινάλε.. σύγκρουση με τοίχο!

 

 

Το FPV αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, ωστόσο δεν πρέπει να γινόμαστε αφελείς και να υπερτιμούμε τις αντοχές του εξοπλισμού μας. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται τεράστια προσοχή στις πτήσεις και ως χειριστές οφείλουμε να σεβόμαστε όχι μόνο τους εκάστοτε κανόνες και νόμους χρήσης των drones, αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας.