Η Canon, μια από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής φωτογραφικών μηχανών και εξοπλισμού, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εργάζεται προκειμένου να διερευνήσει τη συμβατότητα των φακών στη σειρά RF με φακούς τρίτων κατασκευαστών.

Η σειρά RF, που εισήχθη από την Canon για πρώτη φορά το 2018, προσφέρει υψηλή ποιότητα εικόνας και απόδοσης. Οι περιορισμοί στη διαθεσιμότητα φακών από τρίτους κατασκευαστές όμως, είχαν κάνει ορισμένους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους που ήθελαν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες του συστήματος, να στραφούν σε άλλα συστήματα.

 

 

Σε συνέντευξη που έδωσαν στελέχη της εταιρείας, ειπώθηκαν κάποια σημαντικά νέα για τις συζητήσεις μεταξύ Canon και τρίτων εταιρειών: 

"Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που λανσάραμε το RF και έχουμε καταλήξει σε αρκετές σειρές προϊόντων με πάνω από 40 φακούς. Έτσι, πλέον το επιχειρηματικό περιβάλλον έχει αλλάξει γύρω από το RF.

Με βάση αυτό, σκεφτήκαμε να επεκτείνουμε το νέο μας πλάνο στο κομμάτι των φακών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε τη συζήτηση με άλλους κατασκευαστές. 

Η Canon επικοινωνεί πολύ πιο έντονα απ ότι παλαιότερα, με τρίτους κατασκευαστές για τη διάθεση του RF-mount!"

 

Ποια είναι η άποψη σας πάνω στο θέμα; Πείτε μας στα σχόλια!